Nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć u 20:10 sati na magistralnom putu Šujica – Livno, na prijevoju Borova glava, i nakon uviđaja i cjelonoćne dežure policije na mjestu tragedije, vozila nastradalih su danas prijepodne dovezena u krug MUP-a K 10 radi daljeg vještačenja.

Vozila su potpuno uništena, a obdukcija nad troje smrtno stradalih bit će, prema raspoloživim informacijama, obavljena danas popodne, što je potvrdio i kantonalni tužilac Mladen Stojanović.

– Nakon saobraćajne nesreće na Borovoj Glavi na odjel hirurgije primili smo povrijeđenu M. M., rođenu 1966. godine u Bugojnu, nastanjenu u Makarskoj, koja je zadobila teže tjelesne povrede. Radi se o potresu mozga i prijelomu jednog rebra. Pacijentica je izvan životne opasnosti – kazao je za Avaz.ba Marko Buljan koji je bio dežurni doktor u trenutku nesreće i koji je pregledao povrijeđenu.

– Nemam ništa novo reći, izvan već objavljenog saopćenja MUP-a K10. Vozila će biti zaštićena i čuvana u krugu MUP-a radi daljeg vještačenja – kazao je glasnogovornik MUP-a K 10 Ivica Vrdoljak.

Podsjećamo, prema informaciji MUP-a K 10, u navedenoj nesreći tri osobe su smrtno stradale, a jedna je zadobila teže povrede, dok je na vozilima pričinjena veća materijalna šteta.

Smrtno su stradali A. T., rođen 1994. godine u Tomislavgradu, koji je upravljao vozilom BMW, M. D., rođen 1982. godine u Makarskoj, koji je bio za upravljačem vozila VW Polo, kao i njegov saputnik M. M., rođen 1989. godine u Bugojnu.

Suvozačica u istom vozilu M. M., rođena 1966. godine u Bugojnu, zadobila je teške tjelesne povrede, te je zadržana u Kantonalnoj bolnici Livno na daljem liječenju.

Tijela smrtno stradalih prevezena su u mrtvačnicu Kantonalne bolnice Livno gdje će tokom dana biti obavljena obdukcija, a dalji operativni rad na ovom slučaju je u toku.

Nastradali mladić Almedin Tiro 

– Nastradali mladić iz Mokronoga je Almedin Tiro Ame, rođen 1994. godine u Tomislavgradu. Naš je rođak i prijatelj. Ne radi se o Almedinu Tiri, zvanom Buco, kako su neki mediji prenijeli, nego o njegovom prezimenjaku i imenjaku. Nadimak poginulog je Ame – kazala su nam trojica prijatelja i rođaka nastradalog, dodajući da mu je otac Remzija, majka Sabira, te da ima dvije sestre. Nisu željeli da im se objave imena, a ovo su nam ispričali dok su pratili istovar oštećenih vozila, te dodali da Tiro nije bio oženjen i da je radio kao vozač cisterne u duvanjskoj firmi “Šarac”.

Avaz