Načelnik Policijske uprave /PU/ Prijedor Dalibor Ivanić izjavio je da su tokom februara pojačane aktivnosti policije u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta rezultirale otkrivanjem sedam krivičnih djela, a protivpravna imovinska korist iznosila je više od 740.000 KM.
Ivanić je na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare istakao da su aktivnosti bile usmjerene i na krivična djela koruptivnog karaktera, što je rezultiralo podnošenjem izvještaja protiv dva lica zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i primanje i davanje mita, što će biti akcenat u radu i u narednom periodu.

Ivanić je stanje javnog reda na području PU Prijedor ocijenio stabilnim, te naveo da je radi sprečavanja zloupotrebe narkotičkih sredstava sprovedena operativno taktička mjera i radnja-racija, što je rezultiralo oduzimanjem različitih vrsta opojnih droga.

“Evidentirano je ukupno 89 krivičnih djela, a ukupna rasvijetljenost krivičnih djela iznosi 86 odsto”, naveo je Ivanić.

U oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno je evidentirano 68 saobraćajnih nezgoda.

Prijedorska saobraćajna policija je tokom februara kroz planski usmjerenu represiju evidentirala 1.781 prekršaj, a iz saobraćaja su isključena 183 vozača, od kojih 146 zbog vožnje pod uticajem alkohola, zbog upravljanja prije sticanja prava 23, zatim zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opijata jedan vozač, kao i 13 vozača zbog ostalih razloga.

“Od 146 vozača, njih 17 je zadržano lišenjem slobode zbog voženje pod uticajem alkohola iznad propisane koncetracije kao i jedan vozač zbog upravljanja pod dejstvom opijata”, istaknuto je na konferenciji za novinare.

Tokom februara sprovedena je akcija pojačane kontrole učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, kao i akcija pojačane kontrole korištenja bezbjednosnog pojasa i posebno prilagođenih sjedalica za djecu, te su zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisana 183 učesnika u saobraćaju, a 34 zbog nekorištenja posebno prilagođenih sjedalica za djecu.