Kako je Milorad Vukanović naslijedio vrijednu imovinu Vladislava Turnića, a ne porodica, SNV ili Crkva, kako je sam najavljivao, priča je koju su preuzeli mnogi portali, a telefonski pozivi novinara, kako iz BiH, tako i iz regiona, svjedoče da je u pitanju priča koju su mnogi okvalifikovali filmskom, navodi se u tekstu koji je danas objavio portal Trebinje 059.

Kako se ističe u tekstu, jedna od medijskih kuća koja je pokazala interesovanje za ovu priču je i RTRS, čiji je glavni urednik, za potrebe svoje reportaže, prikupio brojnu dokumentaciju i obavio desetine razgovora na ovu temu, a jedan i sa Miloradom Vukanovićem. Prilog još nije emitovan na RTRS ali Siniša Mihailović, glavni urednik RTRS dobija telefonski poziv, kako mu je rečeno novinarke Dubrovačkog lista. Mihailović, u izjavi za Trebinje 059 kaže da se predstavila kao Ivona Kolić, i da je rekla da je interesuje priča RTRS o napadu na Srbe u Dubrovniku.

“U prvom trenutku sam pomislio da je šala. Pitao sam osobu koja me pozvala da li je ona vidjela neki prilog na RTRS i zove me tim povodom, nisam baš shvatio šta je promrljala i razgovor je bio završen. Nedugo potom opet me pozvala i nemušto tražila da nešto kažem, tvrdeći da RTRS širi laži o dubrovačkim Srbima.Shvatio sam odmah da me zove po nalogu Milorada Vukanovića, jer je on jedini Srbin o kojem RTRS sprema priču, ali ne zato što je Srbin, već zato što je došao u posjed određene imovine na vrlo zanimljiv način. Znao sam da niti je novnarka niti radi za Duborvački list, jer je vrlo konfuzno pokušala da formuliše pitanje – tvrdnju. Rekao sam joj da sačeka da objavim prilog i da ga može slobodno koristiti. Čujem da nisam bio jedini koga je zvala isti taj dan, jer sam u kontaktu sa rodbinom pokojnog Turnića,koja je takođe bila uzneimaravana na tu temu“

Mihailović, prema navodima portala, kaže da je jutros pozvao redakciju Dubrovačkog lista da provjeri da li je jučerašnji poziv bio po nalogu nekoga od urednika tog lista, i da li im je poznata novinarka po imenu Ivona Kolić. Kaže da su u Dubrovačkom listu bili nemalo iznenađeni pitanjem, ali i činjenicom da neko zloupotrebljava ime njihovog lista.

“Nemam uopšte dilemu da je osoba koja me zvala to učinila po nalogu Milorada Vukanovića, jer niko osim Vukanovića nije znao da idem da uradim razgovor sa njim, niti poznajem ikoga u Dubrovniku ko zna moj br. telefona osim Milorada Vukanovića.“

Mihailović, u izjavi za Trebinje 059, tvrdi da je u pitanju klasičan pritisak i usudio bi se reći demonstracija straha, i nije nešto što nije viđao ili doživljavao ranije, samo što je ovaj slučaj neobičan jer je izložen pritisku, a da prilog još nije ni smontirao.

“Zbog čega je gospodin Vukanović toliko uznemiren, i zašto je angažovao određene osobe (moji izvori kažu najvjerovatnije rodbinu), da me zovu, moraćete pitati njega. Јa sam sa njim obavio razgovor, kako mi nalažu porfesionalni standardi, u skladu sa tim standardima ću uraditi priču i za mene tu nema ništa posebno. Moram posebno da istaknem da me je dan prije zvao i Milorad Vukanović, tražeći od mene da iz priloga izbacim određenu dokumentaciju koju sam snimio. Rekao sam mu da će u prilogu biti korišteno sve što sam snimio, a što može pomoći gledaocima da razumiju o čemu se radi. Čuvam br. telefona sa kojeg sam pozvan, vidjećemo da li će biti potrebe da se u ovo uključe i neki organi koji se bave uznemiravanjem.“

Trebinje 059 podsjeća da je prvi u regionu objavio ovu priču, a nijedan od Vukanovića, kaoo se naglašava, nije se obratio uredništvu da odgovori na ove navode.

Milorad Vukanović, pozivima lažnih novinara, očito pokušava da izvrši pritisak na državnu TV, kao najgledaniju TV u Republici Srpskoj. Nebojša Vukanović u ovoj priči vidi zavjeru ni manje ni više hercegovačkog vladike i predsjednika Republike Srpske. Zar takvoj jednoj moralnoj, novinarskoj i političkoj gromadi, kako sebe vidi čuveni hercegovački borac za pravdu i red, priliči sudar argumenata sa lokalnim portalom, zaključuje se u tekstu portala Trebinje 059.

Izvor: trebinje059.com