Borislav Bojić postaje član DNS-a u petak, nezvanično je potvrđeno ATV-u u toj partiji. Bojić bez komentara. Ni predsjednik partije ne potvrđuje, ali prvi put javno priznaje da sa bivšim SDS-ovcem dogovara transfer.

Na pitanje da li pregovara sa Bojićem, predsjednik DNS-a Marko Pavić za ATV je odgovorio potvrdno.

Navodno će na pres konferenciji biti predstavljen i novoformirani DNS-ov poslanički klub u bh. Parlamentu – koji će, uz Bojića, činiti i takođe bivši SDS-ovac Đorđo Krčmar – ali i Jovan Vukovljak koji se, nakon zvaničnog napuštanja DNS, nedavno opet vratio u partiju. Ostali DNS-ovci su uglavnom oprezni u izjavama.

“Ja ne znam za aktivnosti neke da se vode za prijem novih članova. Dakle, ne znam. A da li će gospodin Bojić? Najbolje je da na to pitanje odgovor da gospodin Bojić” kaže potpredsjednik DNS-a, Nedeljko Čubrilović.

Lider SNSD-a Milorad Dodik danas je poručio da nije kumovao Bojićevom odlasku iz SDS-a, ali da mu je drago da je to uradio. U Bojićevoj sada već bivšoj partiji i dalje smatraju da je moglo i drugačije.

“Ja smatram da, ako ste nezadovoljni u vlastitoj stranci, a dijelite ideje te stranke onda vi morate da se borite za svoje stavove i za sebe. Ja lično sam se uvijek borio. Nikad ne bih pristao da izlaz nalazim u bilo kakvom bježanju bez obzira koliko sam nezadovoljan” kaže potpredsjednik SDS-a, Mirko Šarović.

Čim dobije knjižicu DNS-a, Bojić kao poslanik u bh. Parlamentu po statutu partije direktno postaje član glavnog odbora. Samim tim, očekuje se i njegov dolazak u Bijeljinu gdje se u subotu održava redovna sjednica glavnog odbora. Kako saznajemo, na pres konferenciji u petak, DNS će predstaviti i još jednog bivšeg člana SDS-a, Ljljanu Trivić – odbornika u skupštini opštine Čelinac.

ATV