Klub odbornika SNSD-a pokrenuo je više inicijativa na posljednjem zasjedanju Skupštine grada Prijedora. Bilo je riječi o privatizaciji Ribnjaka “Saničani“, sanaciji lokalnih puteva i dodjeli državnog zemljišta poljoprivrednim proizvođačima. Ovo su bile i teme današnje konferencije za novinare ove stranke.

Ribnjak je nekada godišnje proizvodio oko 1.500 tona ribe i zapošljavao oko 80 radnika, dok danas propada. Zbog toga bi trebalo da se uzme u obzir rješavanje poslovanja Ribnjaka, smatra zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Prijedor, Dragoslav Kabić.

– Ribnjak je imao svoje radnje i u Srbiji, BiH, Crnoj Gori. S obzirom da se gušimo ovdje u magli, da je trenutno stanje takvo kakvo jeste, eto jedna inicijativa da gradonačelnik preduzme određene korake u vezi sa Ribnjakom i da, zajedno sa Vladom RS, napravimo novi početak, odnosno da oživimo to preduzeće koje ima perspektivu – rekao je Kabić.

Jedna od bitnih tačaka je pitanje dodjele zemljišta poljoprivrednim proizvođačima na području grada Prijedora, ističe rukovodstvo Gradskog odbora SNSD-a, dodajući da su tražili povlačenje odluke, jer je dovedena u pitanje egzistencija nekoliko porodica koje žive od poljoprivrede.

– Igrom slučaja, riječ je o porodici invalida. Šestočlano domaćinstvo živi od poljoprivrede. Ovakvom podjelom, njih nije zapao ni jedan dio poljoprivrednog državnog zemljišta. Tu je i porodica samohrane majke djeteta sa posebnim potrebama. Mišljenja smo da se to može odraditi na bolji način i da zato treba krenuti od početka – rekao je odbornik SNSD-a u Gradskom parlamentu, Goran Velaula.

U ovoj stranci kažu da su, na posljednjem zasjedanju Skupštine grada Prijedora, pokrenuli inicijativu u vezi sa održavanjem i izgradnjom lokalnih puteva na području grada. Tvrde da sredstva nisu adekvatno raspoređena i da bi trebalo ustanoviti novi pravilnik kojim bi se sredstva za sanaciju puteva kvalitetnije rasporedila.

I. Pekarić/KV