Predsjednik DNS-a Marko Pavić uvjeren je da će ova stranka i SNSD doći do sporazuma koji je u obostranom interesu kada je riječ o učešću na predstojećim opštim izborima.

“S obzirom na to da je Savez za promjene već utvrdio kandidate, normalno je da ostaju pregovori sa SNSD-om i to je naš stari koalicioni partner”, rekao je Pavić za “Oslobođenje”, najavljujući da će pregovori biti održani u narednih sedam dana.

Prema Pavićevim riječima, širok je krug funkcija o kojima SNSD i DNS mogu razgovarati.

On nije želio licitirati imenima iz DNS-a, koji je u svojoj platformi iznio zahtjev za mjesto predsjednika ili premijera Srpske, ističući da unutar koalicije treba da se utvrde zajednički stavovi o kandidatima.

Ukoliko ne dođe do dogovora sa SNSD-om, Pavić ne isključuje mogućnost da DNS na izbore izađe sa četiri-pet stranaka koje žele zajednički nastup.

Lider DNS-a istakao je da ova stranka nije učestvovala u razgovorima o formiranju trećeg bloka, navodeći da ne zna ko je inicirao tu priču.

“Treći blok se može formirati neposredno nakon izbora, da bi na sljedećim izborima imao neki značajniji uticaj”, ocijenio je Pavić.

Izvor: SRNA/RTRS