Programer Nebojša Stojilković (30), koji je juče ujutru ubio bivšeg šefa i jednog kolegu, a potom pucao sebi u glavu i zapalio stan, do detalja je isplanirao užasan zločin u Beogradu.

Naime, kako smo već pisali, Nebojša je dobio otkaz u firmi “Privredni savetnik za Informacione tehnologije” u Ruzveltovoj ulici broj 55, gde je radio kao programer. On je dobio otkaz nakon rasprave sa kolegama i šefom oko projekta, koji je za firmu bio jako važan, i na kom su radili zajedno.

Stojilković je nakon toga napustio firmu i niko nije mogao ni da pomisli da je u stanju da učini nešto. Međutim on je očigledno bio toliko ljut i ogorčen da je zločin isplanirao do najsitinijih detalja.

Mesto zločinaFOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA
Mesto zločina

Po svemu sudeći, dobro je znao kada i u kojoj kancelariji njegov šef i kolege imaju sastanak. Ušetao je unutra i počeo da puca.

Dobro je znao i koga je želeo da ubije. Nije pucao nasumice.

FOTO: ZORAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Na licu mesta usmrtio je svog bivšeg šefa Branka Kranjevica (32), a ranio Marka Filipovića. Treći kolega, skočio je kroz prozor i tako se ozbiljno povredio. Njega, izgleda, nije želeo da ubije, što potvrđuje da za njim nije ni krenuo.

Nakon toga je izašao iz kancelarije i pojurio koleginice koje su se preplašene krile po kancelarijama. Zapucao je i na njih, ali su meci prošli kroz vrata, srećom, ne povredivši nikoga više.

Nebojša StojiljkovićFOTO: PRIVATNA ARHIVA
Nebojša Stojiljković

Izašao je na ulicu sa pištoljem u ruci i uputio se ka svojim kolima i svom stanu na Zvezdari.

Stojiljković je dobro isplanirao i da će nakon zločina sebi oduzeti život. Unapred je nabavio veliku količinu benzina, njime je polio stan i bacio šibicu…

Sve je počelo da gori. Ubrzo se začula i stravična eksplozija, a programer ubica je istim pištoljem pucao i sebi u glavu.

FOTO: RAS SRBIJA

Od krvavog pira u Ruzveltovoj do užasa na Zvezdari prošlo je svega 15-ak minuta.

Policija u prvi mah nije ni znala da su ove dve tragedije povezane. Kada su stigli na lice mesta shvatili su da se radi o programeru ubici.

On je u prvi mah preživeo i eksploziju i pucanj, međutim u utorak ujutru ipak je podlegao užasnim povredama koje je sam sebi naneo.

Blic