Pored toga što je “sjeo na kolica” šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca pa počeo da rastjeruje sve one koji su iz Novog Grada (uručen otkaz računovođi Bori Obradoviću koji još dolazi na posao, a za sutra spremljen otkaz igraču Nemanji Vejnoviću) predsjednik FK Rudar Prijedora Dalibor Majkić preuzeo je i ulogu privatnog detektiva, angažujući samog sebe.

Naime, današnji tekst – “Sutra zasjeda uprava “rudara” – spremljen otkaz igraču Vejnoviću” dodatno je uznemirio prvog čovjeka jesenjeg šampiona Republike Srpske pa će na već postojeći dnevni red za sutrašnju sjednicu Upravnog odbora kluba dodati još jednu tačku – o “curenju” informacija iz kluba u javnost?!

Tako je u “kupovini vremena” poslije prijetnji pojedincima iz igračkog kadra i mobinga koji je vršio zajedno sa trenerom Jelisavcem (Nemanja Pekija podjsetit na grijehove iz prošlosti, a kapiten Nemanja Marić dobio povećanje plate, op. a.), a nakon što je saznao da će mu vanredna Skupština zakazana za 23. mart dati novu podršku jer se na tome lobiralo i radilo prethodnih dana, predsjednik Majkić je dobio dodatnu kuraž i počeo da šerifuje, silom i represijom, u nedostatku argumenata i rezona, želi da izgradi fudbalski autoritet.

Taj autoritet, fudbalski, se ne stiče, već ga čovjek ima ili nema. Kada ga nema onda se kao kula od karata ruši ono za šta je anonimus imenovan da vodi! Pogotovo u fudbalu klub svijetle i bogate tradicije.

Na koji će način predsjednik Majkić nastaviti da “juri vještice” ili će mu ponovo nešto “šapnuti” trener Jelisavac ostaje da se vidi. Ako mu bude “šaptao” možda je sledeći na redu za otkaz Aleksandar Vojinović, koji je takođe iz Novog Grada, a razlog bi mogao da bude što u Prijedor na treninge putuje odvojeno od šefa struke, što ranije nije bila praksa.

Ili će na “odstrelu” biti svi oni fudbaleri koji u “Intermecu” piju kafu zajedno sa novinarima?

Ko zna šta je sada smislio “šerif” Majkić? Brzo će i ti odgovori!

prijedor24h