Bahato parkiranje je uzelo maha u prestonici, nesavesni vozači svoje četvorotočkaše ostavljaju na centralnim gradskim trgovima, nasred Bezistana, na pešačkim prelazima… I čini se kao da im niko ništa ne može.

Crveni skupoceni FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Crveni skupoceni “ferari”

Najnoviji je slučaj jednog skupocenog crvenog “ferarija” koji je skoro svaki drugi dan nepropisno parkiran na Crvenom krstu, a čini se da je jači i od “pauka”.

Jedna sugrađanka je na društvenim mrežama okačila ne samo slike nepropisno parkiranog “ferarija”, već i kako ga radnici “Parking servisa” prvo dižu, a zatim i vraćaju na mesto gde se nalazio.

Kako nam je ispričala Maša Milutinović, sve se odigralo u utorak između 16 i 17 sati na uglu ulica Branka Krsmanovića i Žičke, blizu Beogradskog dramskog pozorišta. Naime, izgleda da bahati vozač “ferarija” nije želeo da pešači do kafića, već je parkirao blizu njega, pored trafike, na pešačkom prelazu.

Pauk je podigao FOTO: PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA
Pauk je podigao “ferari” koji je ubrzo vraćen

– Kada sam prolazila videla sam da “Parking servis” diže automobil i bila sam srećna što konačno neko reaguje. Međutim, dok sam čekala autobus na stajalištu verovatno se pojavio vlasnik i on je ubrzo spušten. Uveče sam ponovo prošla tom lokacijom, blizu okretnice autobusa na liniji 83, i videla sam da je “ferari” na istom mestu na kojem je i bio pre dolaska radnika “Parking servisa” – priča Maša.

Da vozači skupih automobila nemaju mere, svedoči i fotografija naše čitateljke nastala pre samo 10 dana i to na sličnoj lokaciji nadomak BDP-a. Naime, vozač “mercedesa” svoju drskost pozao je na još brutalniji način tako što je auto parkirao na ostrvcetu zagradivši tako sva tri pešačka prelaza!

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
“Mercedes” zagradio tri pešačka prelaza

– Parkirao je svoj automobil na trouglu-ostrvcetu na koji možete stati kada prelazite ulicu i otišao – kaže Maša.

Blic