Snimak nadzorne kamere, koji se pojavio u javnosti, pokazuje  igrača bejzbola kako udara svoju vjerenicu na stadionu u Teksasu u avgustu 2016. godine.

Na snimku se vidi Denri Vaskez (Danry Vasquez, 24) kako u nekoliko navrata udara djevojku u glavu te je vuče za kosu. Incident se dogodio prije ili poslije utakmice na stadionu ”Whataburger Field” u gradu Korpus Kristi.

Vaskez je uhapšen dva dana nakon što je nastao ovaj snimak. Na suđenju je priznao krivicu te mu je određena novčana kazna i obaveza pohađanja časova za kontrolu bijesa.

Hjuston Astrouz, MLB ekipa s kojom je Vaskuez imao potpisan ugovor, isti je raskinula ubrzo nakon incidenta. S druge strane, njegova vjerenica mu je, sudeći prema pisanju Daily Maila, oprostila nasilje.

To potvrđuje fotografija objavljena na njegovom Facebook profilu dva mjeseca nakon incidenta, na kojoj se vide njih dvoje nasmijani jedno pored drugog. U međuvremenu je pronašao novi klub Lankaster Barnstormers (Lancaster), ali je i ovdje zaradio otkaz nakon što je objavljen video nasilja.

Vaskuez je na početku svoje karijere obilježen kao nadolazeća bejzbol-zvijezda. Potpisao je 1,2 miliona dolara vrijedan ugovor sa Detroit Tajgersima kada je imao samo 16 godina, a kasnije je potpisao novi za Hjuston Astrouz.

Avaz