Banjalučki humanitarac i patriota, Milorad Arlov, predsednik Udruženja veterana Fudbalskog kluba Vrbas i prvi čovek Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, posle članka u Sportskom žurnalu o osnivanju Fudbalskog kluba Babin most – Runi u Opštini Obilić posetiće ovaj sportski kolektiv i darivati garnituru dresova i deset lopti.

-Već godinama idem na Kosovo i Metohiju sa raznim humanitarnim i fudbalskim akcijama, a posebna će mi biti čast da upoznam novog prijatelja Gorana Slavića, bivšeg fudbalera Zemuna koji je u teškim uslovima pokrenuo rad FK Babin most – Runi sa ciljem da zadrži srpsku mladost, sportom i fudbalom, južno od Ibra. Ovim putem želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Republike Srpske koji mi je pomogao u realizaciji ove posete u doniranju sportske opreme i lopti, baš kao i Sportskom žurnalu od kojeg je sve i krenulo, tačnije inicijativa da posetim nove sportske prijatelje i braću na jugu Kosmeta – istakao je Milorad Arlov.

On će od danas, 15. marta pa do nedelje, imati niz humanitarnih akcija u južnoj srpskoj pokrajini. U subotu, 17. marta, na dan kada se pre četrnaest godina dogodio veliki pogrom Srba na Kosmetu Arlov će bolesnoj deci iz Udruženja roditelja “Podrži me“, kod Hrama Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici u 11 časova pokloniti 50 novih jakni vrednosti oko 1 .500 evra.

-To je poklon humanog čoveka Nenada Popovića iz Banjaluke, koji je na taj način hteo pomoći bolesnoj deci i njihovim porodicama. Tada će uručiti i novi aspirator vrednosti 300 evra za devetogodišnju Emiliju Marković iz Zvečana koja boluje od cerebralne paralize. Pre nekoliko dana naš Odbor sa 350 evra pomogao je lečenje Vladimira Slavkovića iz Zvečana koji ima teški oblik bolesti limfnih žlezda i neohodno je sakupiti veliki novac za lečenje u Nemačkoj – istakao je Milorad Arlov, koji je dodao da na Kosmet uvek putuje kada ostvari uslove za nekoliko humanitarnih akcija.

Pre toga Milorad Arlov će u petak, 16. marta u deset časova, tačno dva meseca od ubistva Olivera Ivanovića, položiti cveće na spomen-ploču, koja je postavljena na mestu ubistva u Kosovskoj Mitrovici.

-Ivanović je bio moj prijatelj, a samo nekoliko dana pre zločina sam bio kod njega kući i Bogdanu, najmlađem sinu uručio poklon paketić dar dece iz Republike Srpske. To što se desilo je neobjašnjivo i neverovatno – rekao je na kraju Milorad Arlov, humanitarac iz Banjaluke.

 Posle Kosmeta – Trst

Veterani Fudbalskog kluba Vrbas koje će predvoditi predsednik Milorad Arlov za vikend, 24. i 25. februara biće gosti srpske dijaspore u Trstu.

Već nekoliko godina veza između ovog italijanskog grada i Banjaluke, odnosno Republike Srpske traje i održava se prijateljskim utakmicama i raznim akcijama, a pored prijatelja i braće iz Trsta Banjalučani su pobratimi sa fudbalskim klubovima sa Kosova i Metohije: Trepčom, Mokrom Gorom, Gračanicom, sada i Babinim mostom – Runijem, potom Rušnjem kod Beograda, Vlasenicom, prijateljima iz okoline Novog Sada…