Vodostaj rijeke Sane jutros iznosi 405 centimetara i za oko 20 centimetara je niži od jučerašnjeg, te se očekuje dalji pad s obzirom na smanjen priliv voda od topljenja snijega u slivnom području i nizak intenzitet padavina.
Iz gradskog Odsjeka civilne zaštite saopšteno je da je sa područja zahvaćenog poplavom došlo do znatnog povlačenja plavnih voda i normalizacije stanja, ali da je još prisutno zadržavanje površinskih voda na zahvaćenim područjima.

“U dijelu naselja Tukovi prisutan je problem prodora i izlivanja vode iz kanalizacionog sistema koji ugrožava nekoliko stambenih objekata u Novosadskoj ulici”, navodi se u saopštenju.

U zonama koje su bile zahvaćene poplavom, a u kojima je došlo do povlačenja plavnih voda, Odsjek civilne zaštite predlaže da se preduzmu mjere na čišćenju putnog pravaca Prijedor-Bišćani, kao i drugih pravaca koji su bili zahvaćeni poplavom radi potpune normalizacije prohodnosti.

“Potrebno je formirati komisije za procjenu štete na građevinskim objektima i u poljoprivredi na područjuma zahvaćenih poplavom i pristupiti sprovođenju mjera asanacije terena i otklanjanja posljedica u zonama koje su bile zahvaćene”, navodi se u saopštenju.

U organizaciji Teritorijalne vatrogasne jedinice potrebno je prioritetno izvršiti ispumpavanje vode iz stambenih objekata i objekata javnih preduzeća i ustanova.