Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević tvrdi da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić i nekadašnji vođa terorističke Oslobodilačke vojske Kosova i premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj “zaista dijele iste vrijednosti jer i jedan i drugi mrze Srbe, izmišljaju srpsku prijetnju i paravojne formacije u okviru Srba i napadaju institucije srpskog naroda – i Republike Srpske i Srbije”.

Komentarišući Haradinajeve pohvale na Mektićev račun, Galijašević je izjavio Srni da Haradinaj nije ništa slagao jer bi ga inače i Mektić i SDS demantovali.

“Oni zaista dijele iste vrijednosti. Na isti način se ophode prema terorističkoj prijetnji. Oni su zaista dvije osobe sa istim vrijednostima na istom poslu. Možda je preciznije reći da oni imaju iste gospodare i da, pored toga što njihove politike veoma liče, njihove vrijednosti zaista podsjećaju jedna na drugu”, istakao je Galijašević.

Galijašević smatra da je “Mektić sve što je Haradinaj rekao o njemu zaradio svojim angažmanom u zadnje tri godine”.

“To su politika koju je vodio sve vrijeme, način na koji je napadao institucije Republike Srpske, način na koji je blatio predsjednika Srpske i predsjednika Vlade Republike Srpske, način na koji je napadao MUP Srpske i Narodnu skupštinu, način na koji je izmišljao da pojedine nevladine organizacije predstavljaju paravojne formacije, te način na koji je zadnji izvještaj koji je došao sa Mektićevog bezbjednosnog nivoa u kojem praktično u Federaciji BiH postoje samo tri paravojne formacije, a u Republici Srpskoj 11. Zamislite takvu glupost”, rekao je Galijašević.

Prema njegovom mišljenju, ovo je “zadnji trenutak da SDS razmisli o načinu na koji je njihov kadar, član Glavnog odbora, došao u poziciju da dijeli iste vrijednosti sa jednim ratnim zločincem, komandantom terorističke strukture”.

“Ako to što je Haradinaj rekao za Mektića nije problem, onda se SDS zaista ne razumije u koju se poziciju doveo ili ta stranka prosto nema političke snage da se obračuna sa onim što u njihovoj politici liči na samog Haradinaja”, konstatuje Galijašević.

Haradinaj je pohvalio Mektića, nazvavši ga “političarem budućnosti koji ima izuzetne lične kvalitete i predstavlja izuzetnog političara”, prenosi portal “Govori Srbija”.