Dočekali su ga riječima dobrodošlice a partijsku knjižicu uručio mu je lično Marko Pavić.

Borislav Bojić i zvanično je obavio transfer iz SDS-a u DNS i tako potvrdio ono o čemu je ATV prva izvještavala. U DNS-u nisu krili oduševljenje jer s njim kažu postaju odlučujući faktor u BH parlamentu, a Bojić objašnjava da prelazi iz ideoloških razloga.

“Taj dio ideološkog profila koji je zagovarala stranka u kojoj sam do juče bio je praktično ostavljen drugima i snažniji u Republici Srpskoj su uzeli ono što je pripadalo Srpskoj demokratskoj stranci.Ta stranka se ideološki pronalazi, još se nije pronašla a ono što sam siguran jeste da se Demokratski narodni savez ideološki pronašao”, rekao je Bojić.

Bojić kao poslanik automatski je postao član glavnog odbora, a DNS je u bh. parlamentu uspio da formira i klub poslanika. Činiće ga takođe bivši SDS-ovac Đorđo Krčmar  i novi stari DNS-ovac Jovan Vukovljak. To znači da smo sada ključni faktor odlučivanja jer većine i onako nema, objašnjava lider partije. Marko Pavić uvjeren je da ljudi u DNS prelaze zbog ideologije, a koliko ih je  prešlo u poslednjem talasu nije znao tačno.

“Kako je reko onaj spiker prenoseći utakmicu auuuu… to je tolki broj ne mogu vam ja to reći zaista puno dolazi svakim danom. Tako da DNS postaje jedan značajan, pa da ne kažem nezaobilazan faktor u odlučivanju na nivou Bosne i Hercegovine”, izjavio je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

Pored toga DNS od Bojića očekuje da privuče puno novih glasača. Na to se čude u SDS-u, a Zoran Latinović podsjeća da Bojić na lokalnim izborima u Prijedoru sa 1500 glasova nije osvojio ni odbornički mandat, pa njegov odlazak vidi kao jačanje stranke. Ipak na parlamentarnim izborima Bojić je osvoio 15.000 glasova. Njegov prelazak zasjenio je zvanični povratak Jovana Vukovljaka u DNS, koji se takođe pojavio na na stranačkoj svečanosti. Otkriva da se sa njim u stranku vratio  Dragan Anđelić, koji je dobio novu poziciju u Elektroprivredi, o čemu je ATV pisala još u januaru.

“Jeste i gospodin Anđelić se u paketu vratio,  ima tu još članova DNS-a iz Bijeljine i on je zaposlen kao izvršni direktor za ekonomske odnose u Termoelektrani Gacko”, rekao je Jovan Vukovljak, poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Vukovljak je svojevremeno  napustio DNS, a nakon ulaska u klub SDS-a u bh. Parlamentu, ta stranka izglasala je izbor Anđelića na mjesto zamjenika direktora  Agencije za prevenciju korupcije. Tamo su ostali skoro cijeli mandat a u novu izbornu trku ponovo ulaze kao članovi DNS-a.

ATV