Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, razgovarao je jučer sa vršiocem dužnosti generalnog sekretara Fudbalskog saveza Republike Srpske Goranom Ćejićem i ekspertom za infrastrukturu Fudbalskog saveza BiH Nihadom Hodžićem, o nastavku aktivnosti na proširenju kompleksa Gradskog stadiona u okviru projekta “FIFA hettrik gol”.

Bijeljina će realizacijom ovog projekta dobiti novi fudbalski teren sa prirodnom travom i dva pomoćna terena sa vještačkom travom, kao i Istočnu tribinu na najvećem sportskom objektu u gradu.

– Fudbalski savez Republike Srpske, posredstvom Fudbalskog saveza BiH, raspolaže sredstvima namijenjenim lokalnim zajednicama koje žele da se prijave za dobijanje novca za izgradnju fudbalskih terena. Prijava Grada Bijeljina je prihvaćena i očekujemo da će u narednom periodu ovaj grad dobiti sredstva za uređenje Gradskog stadiona, odnosno izgradnju novih fudbalskih terena u okviru novog sportskog centra, naveo je Ćejić.

Ekspert za infrastrukuru Fudbalskog saveza BiH, Nihad Hodžić, istakao je da je u Bijeljini planirana i izgradnja reflektora na Gradskom stadionu.

– Želja nam je da unaprijedimo uslove za igranje fudbala u našem Gradu. Realizacijom najavljenih projekata naš Grad će dobiti sportski centar sa pet terena i sedam svlačionica, što će omogućiti da se veliki broj djece bavi sportom, istakao je gradonačelnik Mićić.

Sportski centar će se graditi pored Gradskog stadiona, a do Gradskog stadiona i planiranog Sportskog centra biće izgrađen i novi pristupni put. Za projekat izgradnje Sportskog centra Bijeljina će od Fudbalskog saveza Republike Srpske dobiti 500.000 konvertibilnih maraka.

sportske.ba