Bilo da verujete ili ne, simbolika koju kriju horoskop i tarot ne može da vas ne navede na razmišljanje

Horoskop i tarot mnogi smatraju izmišljotinom i opijumom za one koji veruju da je sudbinazapisana u zvezdama, ali simbolika koja se krije iza svakog horoskopskog znaka i tarot karte može i njih da navede da se dobro zamisle.

Svaka tarot karta iz špila karata upućuje na određenu životnu lekciju koju bi svaki horoskopski znak mogao da nauči kako bi postao bolja verzija sebe. Svakom od horoskopskih znakova odgovara neka tarot karta, a evo kako su one raspoređene po Zodijaku.

Ovan – Car

On simboliše vođu, jako dobro zna kako da iskoristi svoju harizmu i šarm kako bi drugi uradili sve što on poželi. Baš kao i Car, i Ovan ima neverovatnu snagu volje i kad nešto zacrta ide ka tome svim silama.

Bik – Papa

Foto: Pixabay.com

Papa je simbol prelaza iz učenika u učitelja i vođen je željom za znanjem. Temeljno proučavate svaki aspekt vaše struke jer želite da budete sigurni da ste stručni u tom području. Kada drugi počnu da traže od vas savete, onda ćete biti sigurni da ste savladali svoj zanat.

Blizanci – Ljubavnici

Iako u tarotu simbolišu pronalaženje partnera, za Blizance oni znače lični izazov donošenja odluka. Blizanci žele da imaju sve, a ova tarot karta im sugeriše da obrate pažnju na svoje najveće želje pre nego se odluče za nešto.

Rak – Kočija

Poput vozača kočija, tako i Rak koristi inteligenciju kako bi se usredsredio na životnu energiju dok ide ka novim izazovima. Zadržite snagu i kontrolu nad sobom bez obzira na sve promene i neočekivane prepreke.

Lav – Snaga

Arjhetip Snage je ovde sam po sebi razumljiv, ali ima dublje značenje. Iako su Lavovi fizički jaki, treba da obogate i unutrašnju snagu kako bi se lakše suočili sa životnim izazovima i ponekad ostavili ego po strani.

Devica – Pustinjak

Foto: Pixabay.com

On traži veliku životnu istinu i uči iz vlastitog iskustva. Više nego bilo koji znak, Device bi trebale da se okrenu sebi i da nauče da cene samoću. Istina se ne krije u drugima, već u njima samima.

Vaga – Pravda

Za ovaj znak je tipično da se izgube u perfekcionizmu dok pokušavaju da pronađzu ravnotežu u životu. Karta Pravde podseća vas da se oslobodite strogih definicija onog što je ispravno, a šta pogrešno. Ništa nije isključivo crno ili belo, već ima i mnogo sivog.

Škorpija – Smrt

Zvuči zastrašujuće, ali Smrt kod Škorpiona simboliše duhovno i emotivno preobraženje. Naučite da se oslobodite svega što vam ne treba i nastavite dalje, jer samo kada to savladate dostignućete vaš najveći potencijal.

Strelac – Umerenost

Foto: Pixabay.com

Zadržati objektivnost u nekoj situaciji uvek je izazov za Strelce. Karta Umerenosti podseća da u obzir morate da uzmete i činjenice, ali i lični pogled na stvari. Nemojte da žurite sa odlukama već dobro razmislite.

Jarac – Đavo

Nije neuobičajeno za Jarčeve da se iscrpe kako bi i sebi i drugima dokazali da mogu sve i da su najbolji u svemu što rade, piše net.hr. Đavo ovde simboliše iluziju i otrovna uverenja, a cilj Jarca je da ih se oslobodi i prestane da veruje kako je samo savršen život vredan življenja.

Vodolija – Zvezda

Vodolije su jednom nogom na zemlji, a drugom u vodi i celog života se trude da postignu ravnotežu između mentalne i emotivne stabilnosti. Zvezda je tu da vas podseti da ne morate da se uklapate da biste bili srećni, već naprotiv da se izdvajate iz gomile.

Foto: Pixabay.com

Ribe – Mesec

Karta Meseca je idealna za Ribe koje su poznati sanjari, intuitivni i empatični pripadnici Zodijakakoji bi trebali uvek da slušaju svoj unutrašnji glas.

(Telegraf.rs/M.K.)