Bivši poslanik i visoki funkcioner SDS-a Borislav Bojić od danas je zvanično pristupio DNS-u.

Zajedno sa Đorđom Krčmarom i Јovanom Vukovljakom, u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH činiće DNS-ov klub.

Lider stranke Marko Pavić ubijeđen da će Bojić svojim iskustvom doprinijeti realizaciji ambicioznih planova.

SDS vjeruje da će ih Bojićevo napuštanje stranke ojačati.

Ne u retrovizor, već naprijed. Tu je usmjeren pogled Borislava Bojića, nakon što je, kako kaže, izuo teške betonske cipele, koje je nosio u SDS.

Politički gledano, ovo je prema Bojićevim riječima, nastavak djelovanja blago desno u okviru, kako ga naziva, Demokratskog narodnog centra.

“Nisam na Marsu, s obje noge sam na zemlji, ovdje u DNS-u. Promovisaću politiku DNS-a, koja je narodna politika, politika koja vodi one narodne poslove koji se odnose na zaštitu interesa Republike Srpske”, istakao je Borislav Bojić poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Svečno i pred medijima, pristupnicu i člansku kartu, Borislavu Bojiću uručio je predsjednik DNS-a Marko Pavić. Poželio mu je dobrodošlicu u novu političku porodicu i klub DNS-a, koji je formiran u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

“DNS je juče formirao Klub poslanika u PS BiH i postaje nezaobilazan faktor u BiH, jer ono što je tamo bilo opozicija, sada ima više poslanika od pozicije”, objasnio je Pavić.

Bojić se, tako pridružio Đorđi Krčmaru, takođe, bivšem SDS-ovom poslaniku. U Klubu je i Јovan Vukovljak. Povratnik u DNS-ove redove. I on iz SDS-ovih.

“Prije 2,5 godine zbog tehničkih stvari, bilo je malo i sujete, napustio sam DNS i djelovao samostalno. Poslije nekoliko razgovora sa gospodinom Pavićem, mi smo to malo izgladili i naravno da sam se vratio”, kaže Јovan Vukovljak poslanik DNS-a u PD PS BiH.

To što je članstvo Borislava Bojića u DNS-u postalo i zvanično, sudeći prema izjavama, nije previše potreslo SDS.

Član Glavnog odbora SDS-a Zoran Latinović smatra da sa ovim potezom SDS jača.

“Podsjetiću vas da su u Prijedoru bili poprilično skromni rezultati na izborima i očekujemo da sa novim rukovodstvom, ne samo u Prijedoru, nego i u brojnim opštinama, SDS ostvari izbornu pobjedu”, rekao je Latinović.

Izbornu pobjedu i realizaciju ambicioznog plana, kako sam priznaje, očekuje i Marko Pavić. Uvjeren je da će mu u tome pomoći i iskustvo novog člana Borislava Bojića.

RTRS