Beograđanin Dragan J. (64) poginuo je u požaru koji je izbio danas u njegovoj garaži u Ulici Živka Kazandžića u Leštanima.

– Primili smo poziv u 13.33 da je požar izbio u garaži u kojoj se nalazila i limarska radionica. Čovjek nije davao znake života – kratko je samo potvrđeno iz vatrogasne službe.

U Hitnoj pomoći navode da su po dolasku na lice mjesta mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog čovjeka.

– Kada je naša ekipa stigla, nije moglo ni da se priđe garaži, a vatrogasci su pokušavali da ugase požar. Čovjek je tada već bio mrtav – rečeno je u Hitnoj pomoći, piše Blic.

Prema prvim informacijama, u požaru je potpuno izgorio i automobil u garaži, požar je lokalizovan, a uzrok se još utvrđuje.

– Dragan je bio u bašti iza kuće kada je iz garaže počeo da izbija dim. Pošto je radio sa aparatom za varenje, pretpostavljam da ga je ostavio da se ugrije… Dok smo stigli, vatra je već zahvatila njegov automobil, “fijat pandu”, a on je uletio unutra i pokušao da ugasi požar protivpožarnim aparatom – priča Stefan Patrić, prvi komšija koji je pokušao da pomogne u gašenju.

Patrić priča da su ga on i ostale komšije koje su se okupile dozivale i molile da izađe iz garaže, ali da je on pokušavao da izgura zapaljeni automobil da se vatra sa njega ne bi prenijela i na kuću.

– Molio nas je da izguramo auto u šumu preko puta da mu ne bi izgorila kuća. Mi smo mu vikali da ne možemo i da izađe. Čuli smo jauke i svi smo mu vikali da bježi jer je unutra imao boce koje bi mogle da eksplodiraju… Tada su došli vatrogasci. U prvi mah nisu mogli da ga pronađu. Pošto je kroz garažu moglo da se uđe u kuću, ponadao sam se da je pobjegao, pa sam ga tražio… Na kraju su ga našli u tom kanalu u garaži – priča Patrić.

EuroBlic