Ne treba da zavaravamo ovaj napaćeni narod. Odlazak Borislava Bojića u DNS motivisan je isključivo ličnim interesom. Neka mu je sa srećom.

To je za „EuroBlic“ izjavio predsjednik SDS Vukota Govedarica komentarišući jučerašnji zvanični prelazak poslanika u Predstavničkom domu BiH u redove DNS – jedne od vladajućih partija u Srpskoj. Odgovarajući na Bojićevu primjedbe da je SDS ideološki izgubljen, Govedarica kaže da mu Bojić nikada nije rekao da tako misli.

-Nekoliko dana prije negon što je napustio SDS saopštio mi je da nema  nikakvu vrstu komentara na to o čemu sada govori. Obećao je da će, ako bude potrebe, o svemu obavjestiti mene i organe SDS. Na temelju toga sam i izjavio da on ostaje u SDS, što znači da me Bojić lagao – poručuje Govedarica.

Podsjećamo, Bojić je desetak dana nakon iznenadnog napuštanja SDS od predsednika DNS Marka Pavića juče primio člansku kartu nove partije. Stanjem u svojoj nekadašnjoj partiji nije želio mnogo da se bavi, ali je ipak izjavio da se osjeća slobodno „kao da je skinuo betonske cipele i groman teret s leđa“.

-Nažalost, kada je u pitanju ideološki profil koji je zagovarala stranka u kojoj sam bio, on je prosto ostavljen drugima. Snažniji u RS su uzeli ono što je pripadalo politici SDS. Ta stranka se sada ideološki pronalazi, još se nije pronašla. Ono što sam siguran DNS se idološki pronašao na poltičkoj sceni i ima mogućnost da odgovori izazovima u RS i BiH – izjavio je Bojić koji je demantovao navode da je u DNS upao iz ličnih interesa.

EuroBlic