Sveštenom licu iz Kruševca Stefanu Mitroviću (26) nakon hapšenja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, određen je pritvor do 48 sati, nakon čega će biti priveden kod tužioca u Kraljevu.

Mitrovića je kraljevačka policija uhapsila sinoć oko 20 sati na benzinskoj pumpi u Vrnjačkoj Banji, nakon što mu je u kolima pronašla 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina.

Kako “Blic” saznaje, Stefan Mitrović je jerej u selu Drenova u opštini Trstenik. Policija ga je već neko vrijeme pratila i sinoć ga je s namjerom zaustavila na benzinskoj pumpi. Izvršen je pretres i droga je pronađena u kolima, spakovana u kesice ispod sjedišta, piše blic.rs.

– U Mitrovićevoj “opel astri” droga se nalazila ispod suvozačevog sedišta. Ali to nije sve, u njegovoj kući u Kruševcu pronađena je i vagica za mjerenje droge – kaže naš izvor.

Sveštenik Stefan Mitrović osumnjičen za proizvodnju droge

Vjeruje se da je sveštenik krenuo da proda drogu i da je na pumpi trebalo de se izvrši primopredaja novca.

Dok se pop iz Kruševca nalazi u pritvoru, policija istražuje da li ovaj slučaj ima veze sa nedavnim hapšenjem požeškog sveštenika Milana Jordovića (41) i bivšeg vjeroučitelja Zorana Marinkovića (43), koji su “pali” sa 27 kilograma skanka u Mrčajevcima kod Čačka.

Blic.rs