19.10 sati – Saša Savić, vođa srbijanskog ogranka “Noćnih vukova”, došao je na granicu BiH, ali zbog zabrane mu nije dozvoljen ulazak u našu zemlju. Članovi grupe “Noćni vukovi” došli su automobilima u BiH, a kako saznajemo, u Bijeljini će prenoćiti.

19.00 sati – Reporter “Avaza” s lica mjesta javio je kako je jedna grupa “Noćnih vukova” ušla na teritorij Bosne i Hercegovine.

18.55 sati – Kako javlja reporter “Dnevnog avaza” s lica mjesta, svakog trenutka se očekuje da bajkerska grupa “Noćni vukovi” uđe u Bosnu i Hercegovinu na GP Pavlovića most.

17.19 sati – Iako su tokom dana na GP Rača bile prisutne brojne novinarske ekipe, u poslijepodnevnim satima ostala je samo ekipa “Dnevnog avaza”.

15.54 sati – Kako je rekao Saša Savić, pred­sjed­ni­k mo­to-klu­ba “Noć­ni vu­ko­vi Sr­bi­je”, članovi motociklističke grupe “Noćni vukovi” doći će u Bosnu i Hercegovinu.

Prema našim saznanjima, trenutno se nalaze na putu za BiH. Iako, imaju zabranu ulaska u našu zemlju, oni ne odustaju od svog putovanja i obilaska pravoslavnih hramova i manastira.

U toku dana obišli su manstir Velika Remeta na Fruškoj gori i manastir Grgeteg.

14.00 sati – Na graničnom prijelazu Rača, kako javlja naš reporter, prisutne su brojne novinarske ekipe.

Iz Granične policije BiH rekli su nam kako nemaju nikakvu najavu za prelazak određene grupe u našu zemlju.

13.03 sati – Članovi motociklističke grupe “Noćni vukovi”, koji su izazvali brojne reakcije u regionu, dolaze danas u Bosnu i Hercegovinu. Oni će u popodnevnim satima na graničnom prijelazu Rača ući u našu zemlju.

Kako su ranije potvrdili za “Avaz” iz srbijanskog ogranka ove grupe, koja ja trn u oku zapadnim diplomatima, ali i medijima zbog ideologije koju zagovaraju i njihovog prisustva na Krimu, na rutu “Ruski Balkan” dolazi dvadesetak njihovih članova, među kojima će biti i žena, te sveštenika.

Sigurnosne službe BiH zabranile su prije nekoliko dana ulazak u našu zemlju vođi “Noćnih vukova” Aleksandru Zaldostanovu Hirurgu i vođi srbijanskog ogranka Saši Saviću, a oni koji dođu u našu zemlju, “bit će pod posebnom prismotrom”.

“Vukove” nazivaju nacionalnom opasnošću, a oni uporno tvrde da nemaju nikakve veze s terorizmom, unošenjem nemira, te da samo propagiraju mir i svoju vjeru, obilaze manastire i pravoslavna spomen-obilježja.

Podsjećamo, iz ogranka “Noćnih vukova” u RS najavili su da će podnijeti tužbu protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i ostalih “zbog laži i svakodnevnog blaćenja ugleda grupe”.

Njihova turneja trebala bi trajati devet dana, a u BiH će posjetiti Banju Luku, Bijeljinu, Brčko i Doboj.