Goran Knežević (44) i Sanja Knežević (38) iz Prijedora, te Tomislav Mastikosa (42) iz Brčkog uhapšeni su danas u akciji kodnog naziva „Loan“ zbog krivičnog djela zelenaštvo.

Iz Policijske uprave Prijedor, navodeći inicijale osumnjičenih, saopštili su da se ovaj trojac zelenaštvom bavio na području grada Prijedora.

Načelnik Sektora kriminalističke policije, Goran Mikanović izjavio je da je akcija pokrenuta nakon što su policijski službenici prikupili određena operativna saznanja.

-Akcija traje unazad četiri-pet mjeseci, mada imamo osnov sumnje da ovi osumnjičeni i duži period od toga, vrše ovo krivično djelo. U toku kriminalističke obrade mi ćemo utvrditi okviran ili tačan iznos štete – pojasnio je Mikanović.

Dodao je da su osumnjičeni, kao fizička lica, veliki iznos novca davali u zajam uz enormno visoke kamate građanima, te da će nakon kriminalističke obrade biti poznato da li među oštećenima ima i preduzeća.

Načelnik Policijske uprave Prijedor, Dalibor Ivanić izjavio je da su uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, i po naredbi sudije Osnovnog suda Prijedor, pretreseni stambeni objekti osumnjičenih.

– Zaista je oštećen veliki broj građana, ali mi i ovim putem pozivamo, ukoliko ima oštećenih Prijedorčana da to prijave policiji, jer ovo krivično djelo, odnosno zelenaštvo, građani rijetko ili nikako ne prijavljuju. Stvaran broj oštećenih je možda i veći od onog kojim mi sada raspolažemo -rekao je Ivanić.

Iz Policijske uprave Prijedor kažu da je Goran Knežević višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela.

EuroBlic