Ceo region je u sredu ujutru osvanuo pod snegom, a u nekim delovima Bosne i Hercegovine postoji opasnost od poplava

Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavila se fotografija zavejanog automobila dok ga nosi reka.  Fotografija je nastala u mestu Kakanj u Bosni i Hercegovini.

Na njoj se vidi automobil prekriven snegom kako pluta rekom, dok je predeo okolo takođe pod snežnim pokrivačem. Za sada nije poznato kako je automobil završio u reci, kao i da li je neko povređen u ovom incidentu.

Ceo region je u sredu ujutru osvanuo pod snegom. U Bosni i Hercegovini danas i u četvrtak očekuju se padavine, dok će visina novog snežnog pokrivača biti od dva do 10, lokalno do 15, a na planinama od 15 do 25 centimetara.

Foto: Facebook

U Hrvatskoj je na snazi crveni meteoalarm za područje Kvarnera, Velebitskog kanala i za područje Severne Dalmacije. Slično vreme kao u BiH i Hrvatskoj očekuje se narednih dana i u Srbiji, dok će nešto toplije biti u Crnoj Gori. Zbog snežnih nanosa i klizavih kolovoza, vozačima se savetuje dodatni oprez.

BiH i Republici Srpskoj povećani nivo reka i dalje preti izlivanjima, a najdramatičnije je u selima između Gradiške i Kozarske Dubice, gde su sve kuće sa desne strane puta iz pravca Gradiške u Donjoj Vrbaškoj, Bistrici i Gašnici poplavljene.

Telegraf.rs