Pretresi su, kako saznaje TV Vijesti obavljeni kod Aleksandra Šćepanovića, Damira Šiševića, Nenada Tomkovića, Radosava Tmušića, Zorana Batrićevića, Nikole Vučinića, Darko Keković, Milan Rončević

Službenici Sektora kriminalističke policije rano jutros na više lokacija sprovodili su akciju protiv “zelenaša”.

Pretresano je više lokacija u Podgorici i to kod osoba za koje se sumnja da se bave ovim krivičnim djelom, nakon čega je privedeno sedam osoba.

Pretresi su, kako saznaje TV Vijesti obavljeni kod Aleksandra Šćepanovića, Damira Šiševića, Nenada Tomkovića, Radosava Tmušića, Zorana Batrićevića, Nikole Vučinića, Darko Keković, Milan Rončević.

Oduzeti su novac, telefoni, sveske sa imenima dužnika, ugovori za koje se sumnja da su fiktivni, skupocjena vozila i satovi…

Iz Uprave policije saopšteno je da je pretresano devet lokacija, kao i da su oduzeti automobili visoke klase, skupocjeni satovi, novac, poslovna dokumentacija i sredstva komunikacije.

Kako su kazali iz policije, pretresi su obavljeni u sklopu obavještajnog projekta “Loan”, usresređenog na osobe koje se sumnjiče za zelenašenje.

“U okviru ovih aktivnosti vrše se pretresi na lokacijama koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica. Danas su izvršeni pretresi na devet lokacija. Radi provjera oduzeti su automobili visoke klase, skupocjeni satovi, novac, poslovna dokumentacija i sredstva komunikacije. Privedeno je sedam lica. Službenici Odsjeka i PJP su, 21.03.2018. godine, izvršili pretrese na devet lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica kao i njima bliska lica i to: A.Š, D.Š, N.T, N.V, R.T, D.K, Z.B. i M.R,” saopšteno je iz policije.

Kako ističu, tom prilikom je oduzeto pet putničkih motornih vozila visoke klase (BMW, Audi, Range Rover); dva skupocjena sata od kojih je jedan marke Rolex, vrijednosti oko 30.000 eura; novac u iznosu od 7.900 eura; više mobilnih telefona i SIM kartica različitih mobilnih operatera, kao i “poslovna dokumentacija koja se odnosi na novčana potraživanja i dužničko- povjerilačke odnose u milionskim iznosima”.

Vijesti.me