Goran (44) i Sanja (38) Knežević, bivši supružnici iz Prijedora, te Tomislav Mastikosa (42) iz Brčkog koji su u akciji Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Prijedor kodnog naziva “Loan” uhapšeni u srijedu zbog zelenaštva saslušani su danas u Okružnom Tužilaštvu u Prijedoru.

 

Mladen Mitrović, glavni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor, potvrdio je ovu vijest i dodao da je nakon saslušanja sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru predloženo da se za sve troje osumnjičenih odredi mjera pritvora u trajanju od mjesec.

– Mjera pritvora zatražena je zbog postojanja bojazni utjecaja na svjedoke i opasnosti skrivanja i uništavanja tragova i dokaza, te osnovane bojazni da bi mogli ponoviti krivično djelo koje im se stavlja na teret – pojasnio je glavni tužilac Mitrović.

Podsjećamo, bivši bračni par zelenaša osumnjičen je da je duži vremenski period lihvario na desetine građana Prijedora. Riječ je o značajnoj sumi, mada niko još tačno nije precizirao o kojem se iznosu radi. Knežević je uhapšen u kafiću u centru Prijedora, nakon što je pao u klopku, dok je Sanja uhapšena u svom stanu. Mastikosa je “pao” u Brčkom. Vođa kriminalne grupe bio je, kako nezvanično saznajemo, Knežević .

Avaz