Predstavnici Udruženja navijača Fudbalskog kluba Partizan iz Prijedora imali su juče sastanak s gradonačelnikom Grada na Sani Milenkom Đakovićem konstruktivan sastanak na kojem su izrazili želju da pomognu u realizaciji proslave 90. rođendana Fudbalskog kluba Prijedor.

U delegaciji pomenutog Udruženja bili su i Petar Jelić, proslavljeni fudbaler i reprezentativac BiH, na prošlim izborima u FSRS kandidat za predsednika ove organizacije, kao i Darko Maletić, nekadašnji prvotimac Borca i Partizana, takođe eks reprezentativac BiH, te predstavnici Udruženja prijatelja i navijača Fudbalskog kluba Partizan Igor Suvajac i Stojan Janjetović.

-U društvenom životu Grada Prijedora dobili smo još jedno Udruženje navijača i prijatelja FK Partizan iz Beograda, imali smo sastanak povodom informacija šta rade i šta planiraju dalje. Dotakli smo se i teme 90. godina postojanja Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, ponudili su svoje učešće i saradnju u organizaciji utakmica za proslavu, sa željom da dođe prva ekipa Partizana da odigra u Prijedoru prijateljsku utakmicu i uveliča jubilej našeg kluba. Takođe, predstavili su i svoj humanitarni rad. Cenim da se još jedna zdrava struktura ljudi objedinala oko onoga što voli, a to je fudbal. Grad Prijedor podržava sve ideje i pozitivne ljude kojima je cilj najmlađa populacija i da deca zdravo rastu i razvijaju se dobrim shvatinjam života i pozitivnim rezonima. I ubuduće ćemo podržavati sve ove aktivnosti – istakao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, kojem je uručen i šal Fudbalskog kluba Partizan, odnosno članska karta Udruženja.

Petar Jelić, koji srcem takođe pripada crno-beloj porodici kao i njegov pokojni otac doktor Milan Jelić, nekada predsednik Republike Srpske i fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH posle sastanka u Prijedoru je rekao:

-Došao sam na poziv prijatelja da svojim ličnim poznanstvima i vezama pokušamo da dogovorimo gostovanje Fudbalskog kluba Partizan u Prijedoru povodom rođendana Rudar Prijedora i za ovakve stvari ču uvek da stojim na raspolaganju svima u Republici Srpskoj i za sve klubove. Rudar Prijedor je sinonim jednog trajanja i klub bogate istorije i tradicije i zaslužuje u godini jubileja d aodigra velike utakmice sa velikanima srpskog fudbala, ne samo s Partizanom već i Crvenom zvezdom, Vojvodinom i svim ostalim renomiranim klubovima.

Igor Suvajac je bio zadovoljan posle sastanka kod gradonačenika Milenka Đakovića:

-Pre svega zahvalio bih se gradonačelniku Đakoviću na izdvojenom vremenu i želji da nas sasluša i vidi naše ideje koje smo mu prezentovali po pitanju okupljanja mladosti u našem Udruženju, ali ihumanitarnog rada kojim se bavimo. Takođe, želja nam je da pomognemo u realizaciji proslave 90. rođendana Rudar Prijedora, svim svojim resursima i kapacitetima stojimo uz Grad Prijedor i želimo da pomognemo koliko možemo i umemo. Hoćemo da stvorimo jednu pozitivnu i dobru životnu priču u našem Gradu i da omladinu odvojimo od ulice.

Na kraju je dogovoreno da se i u dogledno vreme ponovo dogovori sastanak kod gradonačelnika Đakovića kako bi se podelili određeni konkretni zadaci.

Maletić: Pozitivne ideje

Darko Maletić nekadašnji prvotimac beogradskih crno-belih je istakao:

-Bilo je više tema na sastanku kod gradonačelnika Đakovića koji me je pozitivno iznenadio svojim stavovima i rezonima i željom da pomogne, kako Udruženju, tako i FK Rudar Prijedor u proslavi rođendana. Sve je bazirano na temu Partizana, da se Udruženje pokuša uključiti u organizaciju jubileja jednog od najvećih i najpoznatijih klubova u Republici Srpskoj. Gradonačelnik je dao bezrezervnu podršku i mislim da će sve ići u pozitivnom smislu.

Sportski žurnal/Slavko BASARA