Јoš jedan u nizu napada na RTRS.

Predsjedavajuća Kluba SDS-a u Predstavničkom domu BiH Aleksandra Pandurević optužila je predsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a Stašu Košaraca da utiče na uređivačku politiku RTRS-a i “kupuje” novinare za 100 KM kako bi diskreditovali nju i funkcionere Saveza za promjene, Dragana Mektića i Mladena Ivanića.

Za vajber prepisku koju je Pandurevićeva plasirala medijima, a objavljena je i na zvaničnoj stranici SDS-a, Košarac kaže da je još jedna medijska podvala, koja ga, kaže, neće spriječiti da govori istinu o politici SDS-a i Saveza za promjene u Sarajevu. Cilj svega je, ističe, diskreditacija RTRS-a i njega lično.

Košarac kaže da nije prvi put na meti medijskih podvala Pandurevićeve i da je lako dokazati da je prepiska montirana. Kaže da nema potrebu da utiče na novinare, jer svaki svoj stav javno izgovori.

– Potpuno je jasno da je ovo model koji će oni da koriste, a koji je očigledno nastao u kuhinji šefa Kluba poslanika SDS-a i njenih bliskih prijatelja u obavještajno bezbjednosnim strukturama i to je model koji se može očekivatu u predstojećoj predizbornoj kampanji – naglašava Košarac.

Podsjećamo, svojevremeno je na vajber komunikaciju između ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i Gorana Suvare reagovala upravo Aleksandra Pandurević. I tada je optuživala RTRS. Tvrdila je da je prepiska Mektića i Suvare montirana, a potom priznala da je u tome i sama vješta. Za primjer je tada navela montiranu prepisku nje i Milorada Dodika.

Novi atak SDS-a na RTRS i funkcionere SNSD-a uslijedio je samo nekoliko dana nakon što je predsjednik Republike Milorad Dodik najavio da će uskoro objaviti podatke o Srbima iz Obavještajno-bezbjednosne agencije, koji zloupotrebljavaju službu radi političkog obračuna i imaju direktne zadatke na kreiranju lažnih priča u cilju diskreditacije i kriminalizacije Republike Srpske.

Uređivački kolegijum RTRS osuđuje istup Aleksandre Pandurević. Od nadležnih bezbjednosnih i policijskih agencija, MUP-a Srpske, OBA, SIPA i Ministarstva bezbjednosti BiH zatražiće da se sprovede istraga o navodima koje je, uz sve ovo, Pandurevićeva iznijela za federalne medije , navodeći da posjeduje službenu elektronsku poštu zaposlenih u RTRS-u.

RTRS