U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje oblačno i pretežno suvo vrijeme, uz provejavanje slabog snijega na sjeverozapadu i istoku.

Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do osam, na jugu oko 10, a u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutro je hladno i pretežno oblačno, a tokom dana doći će do blagog porasta temperature uz sunčane periode na sjeveru, dok će u ostalim predjelima biti pretežno suvo.

Slab snijeg će provejavati samo još ponegdje uglavnom u brdsko-planiskim predjelima.

Na jugu tokom dana biće suvo, a uveče je ponegdje moguća slaba kiša. Uveče u većini predjela, osim na jugu, djelimično razvedravanje uz sve hladije vreme.

Vjetar će biti na sjeveru promjenljiv, na planinama i u Hercegovini umjeren do jak sjeveroistočni.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Sokolac minus šest, Istočno Sarajevo minus pet, Gacko i Kneževo minus četiri, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Rudo, Srebrenica, Sarajevo i Šipovo minus tri, Bileća, Višegrad i Gradiška minus dva, Bijeljina, Tuzla i Zvornik minus jedan, Banjaluka, Doboj, Krupa na Uni, Novi Grad i Prijedor nula, Srbac, Livno i Trebinje jedan, Mostar šest, stepeni Celzijusovih.

Visina snijega: Bileća jedan, Banjaluka dva, Krupa na Uni tri, Višegrad sedam, Doboj i Šipovo osam, Bijeljina i Mrkonjić Grad 10, Zvornik 12, Rudo 15, Sokolac 16, Gacko i Nevesinje 20, Srebrenica 21, Han Pijesak 37, Kalinovik 38 centimetara.

prijedor24h