Ove stvari radi većina žena posle seksa, ali nisu svesne koliko greše. Ukoliko ih radite i vi, nemojte više, jer tako samo činite seks lošom igrom.

Lekari upozoravaju da sledeće stvari treba da izbegavate da radite nakon seksa, jer tako možete razviti ozbiljne infekcije:

Korišćenje vlažnih maramica

Osim tuširanja, mnoge žene posle intimnog odnosa vole da se obrišu i osveže mirišljavim vlažnim maramicama. Ipak, mnoge od njih sadrže alkohol, glicerin i ulja, koja mogu da izazovu brojne iritacije na koži – crvenilo, otok i svrab.

Pranje vagine sapunom

Ovo je veoma loša ideja, jer agresivni hemijski sastav pojedinih sapuna može takođe da izazove burne reakcije na sluzokoži. Vaginu nma potrebe da je ispirate iznutra – vaša vagina to sama radi

Odlaganje uriniranja

U mokraćnom kanalu nakon seksa mogu da se nađu i pojedine bakterije, te bi odlaganje uriniranja mogli da izazovete njihovo širenje, te da izazovete urinarnu infekciju. Nakon seksa, obavezno posetite toalet.

Nošenje sintetičkog donjeg veša

Kada je reč o izboru donjeg veša, posebno gaćica, doktoriz preporučuju da birate pamučne komade. Ovo je posebno važnog nakon seksualnog čina, jer sintetički veš adržava vlagu, a to znači da postoji mogućnost razvoja gljivične infekcije.

Kupanje u kadi

Koliko god vam se činilo da je topla kupka u kadi, nakon vođenja ljubavi, sjajna ideja imajte u vidu da izloženost vodi smanjuje delotvornost antimikrobne barijere vaše kože. Samim tim povećavate šanse za infekcije.

B92