„The Bachs“ je muzička grupa koju su osnovali učenici trećeg razreda SMŠ „Savo Balaban“ u septembru 2017. godine u sklopu  Sekcije pop muzike pod okriljem  profesora gitare Dragana Marinkovića; koja se potom pretvara u učeničku zadrugu. Cilj ove muzičke skupine je da se promoviše kultura i kvalitetna muzika u Prijedoru i širom BiH.

Do kraja 2017. godine “The Bachs” su  imali nekoliko sjajnih nastupa u Prijedoru, koji su sa oduševljenjem prihvaćeni od strane publike.

Svih sedam učenika su multitalentovani: sviraju različite instrumente, pjevaju, komponuju muziku, pišu poeziju, slikaju – jednom rječju čudesni su!

Kao glavni zadatak za ovu godinu postavljen je cilj da učenici, pomoću svog talenta i sposobnosti,  organizuju niz kulturnih događaja putem kojih bi skupili sredstva za matursku ekskurziju, planiranu da se realizuje u drugoj polovini septembra 2018. godine. Da bi se obezbijedio odlazak na ekskurziju za svih sedam učenika, potrebno je skupiti 5000 KM. Stoga, organizuje se koncert u Pozorištu Prijedor 26.4.2018. u 20h. Ulaznice za koncert su već u prodaji. Cijena ulaznice je 10KM.

Sjajan pop-rok repertoar, odlični aranžmani, kvalitetno izvođenje – koncert za pamćenje!

Pokažimo im, kupovinom ulaznice, da njihov trud i bavljenje umjetnošću nisu uzaludni, jer zemlja je bogata koliko je njena kultura razvijena!

Sponzorstvo, donacija, angažman ili kupovina ulaznica za koncert (cijena je 10KM), svaki oblik podrške je dobrodošao.

prijedor24h