U Hercegovini i na jugozapadu Republike Srpske i Federacije BiH danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostalim područjima bit će sunčano, uz postepeno naoblačenje do kraja dana ili u večernjim satima.

Tokom dana ponegdje u Hercegovini sa slabom kišom. U večernjim satima kiša u Hercegovini, u istočnim, jugoistočnim područjima Republike Srpske i Federacije BiH. U Republici Srpskoj i Federaciji BiH iznad 1.000 m očekuju se susnježica i snijeg.

Vjetar u Republici Srpskoj i Federaciji BiH će biti slab do umjeren, sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura bit će od tri do deset, na jugu od 11 do 15 stepeni.

U ponedjeljak će biti oblačno vrijeme. U Republici Srpskoj i Federaciji BiH s kišom ili susnježicom, a u Hercegovini s kišom. Jutarnje temperature od minus tri do dva, na jugu od četiri do devet, a dnevne od tri do devet, na jugu od osam do 13 stepeni. U utorak u Bosni će biti kiša, a u višim područjima susnježica. U Hercegovini ponegdje slaba kiša. Jutarnje temperature od minus četiri do tri, na jugu od dva do osam, a dnevne od šest do 12, na jugu od deset do 16 stepeni.

U srijedu na jugu i jugozapadu naše zemlje očekuje se slaba kiša. Krajem dana i u večernjim satima razvedravanje. Jutarnje temperature od minus tri do tri, na jugu od dva do osam, a dnevne od deset do 16 stepeni.

Avaz