U laži su kratke noge, ili možda ipak nisu?!

Zašto ljudi to rade ostaće večna misterija, ali naučno je dokazano da ne postoji osoba koja to s vremena na vreme ne radi. Laganje nikad nije dobro, ali mu ponekad smislimo jako dobar izgovor. Bile laži dopuštene ili ne, bezopasne ili neoprostive, one su svakodnevne u ljubavnim vezama.

na su brojna istraživanja o ljubavnim lažima: koliko partneri lažu, zašto i o čemu lažu. Jedna studija je otkrila da čak 95 posto osoba laže partnera, a među čestim lažima je i ona kada partnera uveravaju da je bio savršen u krevetu. Ali, za koje to laži muškarci misle da su opravdane?

– Ni jednoj svojoj devojci nisam rekao tačan broj partnerki koje sam imao pre nje, jer mislim da nema smisla. Pitale su me skoro sve i uvek sam izmislio brojku koja nije ni blizu onoj koja je tačna. – Ivan, 27.

– Svaki put kad sretnem bivšu u teretani, to prećutim, jer znam da je potpuno besmisleno spominjati stvari koje će se pretvoriti u svađu. – Martin, 24

– Kad me pita mislim li da se ugojila, znam koji je tačan odgovor, bez obzira na stvarno stanje stvari. Isto praktikujem i kad me pita šta mislim o njenoj novoj frizuri, o njenoj odeći ili o njenim drugaricama. To su situacije u kojima žene jednostavno ne žele da čuju istinu. – Luka, 24.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

– Lažem o tome koliko mi se sviđaju rođendanski pokloni koje mi je kupila, jer mi se vrlo retko baš stvarno sviđaju, a ona se uvek stvarno potrudi oko njih – Denis, 25.

– Seks je uvek bio savršen, nezavisno od toga da li je bio dobar loš. – Nikola, 24.

– Lažem da imam posla kad mi se ne viđa s njom. Ponekad samo želim da budem sam, ali znam koliko bi je povredilo da joj to kažem. – Filip, 25.

Index.hr