Savez za promjene je svaki dan sve slabiji, a Mladen Ivanić nema šanse protiv Milorada Dodika, izjavio je Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Nikola Špirić za N1.

– Mi smo partija zbira, a ne razlike, nama prilaze ljudi. Oni dijele plijen, a izbori su tek u oktobru, rekao je Špirić.

Kazao je da je SNSD demokratska stranka iako svi članovi o svemu ne misle isto.

– Mislim da je SNSD demokratska stranka, ne mislimo o svemu isto, mi smo partija s jasnim programom. Kad usaglasimo stav, svaki pojedinac je dužan da se drži tog stava. Zato nije bilo napuštanje SNSD-a. Milorad Dodik vodi politiku zbira, ako je to politika HDZ-a, ja im čestitam, naveo je Špirić.

Špirić je tokom gostovanja na N1 govorio je i o medijskim istupima ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića.

– Dragan Mektić je ministar sigurnosti unutar Savjeta ministara, on nije slobodan strijelac. On bi trebao da govori u ime organa. Kada je Savjet ministara donio odluku da postoji paravojska u RS? Nikada. SZP je mimo volje birača formirao vlast s partijama iz Federacije. Ne ljutim se ja mnogo na to što Dragan Mektić radi. Kada analitičar iz RS daje komentare o bezbjedonosnoj situaciji, to je komentar protiv BiH, kada Kusturica komentariše odnose, on je protiv BiH, naglasio je Špirić. .Ko su Noćni vukovi?

Na pitanje novinara ko su noćni vukovi, Špirić je rekao da ne zna ko su oni. Pita zašto ministar Mektić i Savjet ministara nije napravilo katalog organizacija i pojedinaca koji ugrožavaju BiH.

– Znamo li mi da li postoje ljude koji su bili na Guantanamu, a sada su u BiH? MUP RS nije politička organizacija već je Vladina organizacija. Postoje zvanične saglasnosti, svi su dali saglasnost na nabavku tog naoružanja. Nije to baš sve tako kao što predstavlja ministar Mektić. Tu ima pomalo dodvoravanja centrima. Dodik je gospodin, on je srpski i predsjednik Republike Srpske. Ne znam je li proruski ili proamerički, zaključio je Špirić.

Izvor: N1