Radovi na rekonstrukciji puta od Društvenog doma u Saničanima do Rakelića, u dužini od tri kilometra, teku planiranom dinamikom. U to se danas uvjerio i Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

– Sredstva za finansiranje ovog projekta su obezbjeđena putem Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, u iznosu oko 330.000 KM. Ovo je jedan od projekata u Prijedoru koji će se ove godine riješavati sa najboljom namjerom da mještanima obezbjedimo bolje uslove za saobraćaj – rekao je Đaković.

Kao i svake, pa i ove godine, poslije snijega dolaze i problemi sa rupama na putevima, naročito onim starijim i već oštećenim, kao što je bio i ovaj. Za mještane Saničana i Rakelića ovo puno znači.

– Imali smo problema u proteklom periodu. Na ovom putnom pravcu bilo je puno udarnih rupa. Sada će ovo biti kvalitetno sanirano i mi smo prezadovoljni, hvala lokalnoj zajednici i svima koji su dio ovog projekta – rekao je mještanin Dragan Bojanović.

Rok za završetak radova je 90 dana, a kako je gradonačelnik Đaković danas rekao, radovi bi, ako vrijeme posluži, mogli biti završeni ranije.

M.Stegić