Predstavnici Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske danas su u prijedorskoj Elektrotehničkoj školi promovisali takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju.

– Smisao takmičenja je jačanje inovatorskog duha, da se mladi što više okrenu inovatorstvu i da se, u konačnici, te inovacije pretvore u posao. Samim tim bi se unaprijedila privredna klima u RS – rekla je Dragana Rađan, portparol Ministarstva nauke i tehnologije RS.

Rok za prijavu timova je 20. april. Svoje radove predstaviće tim Elektrotehničke škole, kao i Udruženje pronalazača Prijedor.

– Svake godine učestvujemo na takmičenju. Učenici, profesori, ali i stariji članovi Udruženja, na svakom nastupu bilježe dobre rezultate – rekao je Slavko Elijaš, predsjednik Udruženja inovatora.

Nagradni fond za takmičenje iznosi 38.000 KM, a kao i prethodne godine, specijalne nagrade će dobiti i najuspješniji srednjoškolski tim i najuspješniji studentski tim. Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju rezultat je saradnje Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Ministarstva nauke i tehnologije RS.