Nadam se da im to više neće padati na pamet – rekao je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Prvu televiziju da je Slobodan Milošević izgubio Krajinu ćuteći, a da su Tadić i ostali izgubili Kosovo ćuteći. Albanci kažu da Rezolucija 1244 više ne vredi jer je važila za SRJ, a Crna Gora nas je, u međuvremenu, napustila.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

– Ako su opet lagali i opet neće da formiraju ZSO lagali su i pre tri dana da bi prikrili svoj zločin. Izmislili su priču o Ustavnom sudu. Očekujem da na regularan način počnemo da razgovaramo o ZSO. Nema garancija da ROSU neće više upadati na sever Kosova. Nadam se da im to više neće padati na pamet. Brinu me Srbi koji žive u ostatku Kosova, Albanci su već izračunali koje godine će biti većina u Gračanici – rekao je Vučić.

– Ja znam zašto danas smetam svima, zato što govorim istinu i nikog se ne plašim, polažem račune pravu, pravdi i Srbiji.  Narodu da poručim da ne brine, ima ko će da brine da sačuvamo slobodu. Neće biti ni novih nezavisnosti ni novih otcepljenja, za ponižavanje nikad nećemo da budemo spremni. Svoju zemlju i svoj narod ćemo uspeti da sačuvamo – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom, a šef ruske države je, u dugom i sadržajnom razgovoru, istakao da je Srbija najvažnija zemlja na Balkanu i u Evropi za Rusku Federaciju.

To je rekao predsednik Vučić za Prvu TV i preneo da je šef ruske države rekao da će Rusija preduzeti određene akcije u Ujedinjenim nacijama, EOBS-u i u drugim međunarodnim institucijama povodom, kako je istakao, nedopustivih događaja u Kosovskoj Mitrovici.

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Vučić je rekao da je Putin pokazao “do sada najviši stepen podrške”. Putin je osudio napad na Marka Ðurića, napad, kako je rekao, “albanskih silnika” na sever Kosova i brutalno prebijanje ljudi, preneo je Vučić.

Telegraf.rs