Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je da Savez sindikata policijskih organa BiH nastavlja sa njegovom satanizacijom i prijeti mu, ali da se tih prijetnji nije uplašio niti će ga one ućutkati.

On je naglasio da je smiješan izgovor da je sindikalcima zasmetao njegov tekst o “Brodu ludaka” koji govori o situaciji u bezbjednosnom sektoru na nivou BiH, te da će stoga “preduzeti sve zakonom dopuštene mjere i radnje s ciljem zaštite digniteta policijske službe i samih uposlenih u policijskim agencijama BiH”.

“Јasno sam shvatio prijetnje, ali se nisam uplašio. Meni je apsolutno jasno da je ovo samo nastavak sirovih prijetnji, ugrožavanja i hajki. Neće me ućutkati ni prijetnjama zatvaranjem, niti bilo kojim drugim radikalnijim upozorenjima”, decidan je Galijašević.

On je ocijenio da je riječ o neprimjerenoj i krajnje neukusnoj prijetnji slobodnom razmišljanju u BiH, prenosi portal frankfurtske “Vesti”.

“Sindikalcima je `zasmetao` moj autorski tekst, pa su sastavili dopis, ali zbog čega sličan dopis nisu napisali kada ih je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, u pokušaju da satanizuje pojedine ličnosti i organizacije u Republici Srpskoj, označio kao prijetnju po nacionalnu bezbjednost” upitao je Galijašević.

On je naglasio da je Mektić, koji je i njega stavio na tu “crnu listu”, za koju je naknadno demantovao da postoji, istovremeno svjesno prećutao da trenutno u BiH radikalne vehabije djeluju u 64 naselja, odnosno u 22 paradžemata.

“Riječ je oko 6.000 ljudi koji su zaista najveća prijetnja svakoj državi, pa tako i BiH”, rekao je Galijašević.

On je ukazao da je njegov tekst “Brod ludaka” analiza o lošim bezbjednosnim politikama i strukturama, gestapovskim manirima i neznanju Obavještajno-bezbjednosne agencije.

“Kao što policija u BiH nije vlasništvo ni SDA ni Bakira Izetbegovića, tako nije ni Dragana Mektića, a to isto važi i za obavještajne službe. Nažalost, one su danas pretvorene u sredstva medijske propagande”, zaključio je Galijašević.

RTRS