Milan Radović,poznati banjalučki bankar ulazi u politiku i uskoro pristupa DNS-u, nezvanično je potvrđeno ATV-u iz više izvora.

 

Dolazak Radovića u stranci doživljavaju kao do sad najjače pojačanje, a transfer bi mogao uskoro da se ozvaniči. Radović se danas nije oglašavao. Od DNS-ovaca koje smo pitali najkonkretniji je bio potpredsjednik stranke.

“Dobili ste iz nekih izvora, je li?”, pitao je Nedeljko Čubrilović, potpredsjednik DNS-a.

Na konstaraciju novinara da je Aleternativna televizija do toga došla iz dobro obavještenih izvora, Čubrilović je odgovorio: “Pa ništa, vjerujte dobro obavještenim izvorima.”

“Ja sam načuo da će biti određeno zvučno ime i mene interesuje koje će to zvučno ime biti. To vjerovatno predsjednik stranke pregovara sa tim malo zvučnijim imenima”, kaže Dane Malešević, predsjednik regionalnog odbora DNS-a.

Bez obzira što predsjednik partije ne želi da učestvuje u, kako kaže, medijskim pričama interesantno je da se Radovićevo ime pojavljuje u vrijeme pregovora vladajuće koalicije, pa i DNS-ovih zahtjeva za premijersku poziciju u budućoj vladi.

 

Radović je i ranije bio u postizbornim političkim kombinacijama pa čak i spekulacijama za eventualnu rekonstrukciju vlade.

Radovićevo ime u ovom trenutku zapravo je iznenađenje za javnost, jer se pojavilo u vrijeme dok se čeka dogovor na relaciji Marko Pavić – Ognjen Tadić.

Kako ATV saznaje, ti pregovori su još u toku, a uslov Ognjena Tadića za utapanje Narodne stranke u DNS je Dom naroda. Marko Pavić navodno želi Tadića da stavi na listu za predstojeće izbore.

Tadić, doduše u SMS-u, za ATV praktično prvi put u javnosti priznaje da su pregovari u toku”.

“Na putu sam u inostranstvu. Po povratku ću o svemu razgovarati sa gospodinom Pavićem”, naveo te Tadić u poruci.

 

Krajem prošle godine, Ognjen Tadić i Marko Pavić su najavili moguće utvrđivanje zajedničke platforme o saradnji.

Nedeljko Čubrilović je na nedavno održanom Glavnom odboru partije otvoreno rekao da će Tadićeva partija biti jedan od DNS-ovih saveznika na izborima.

ATV