Borba za mesto u avionu za Rusiju će biti žestoka

Utakmice protiv Maroka i Nigerije definitivno su poslužile svrsi i nema sumnje da će pomoći selektoru fudbalske reprezenatcije Srbije Mladenu Krstajiću u konačnom izboru momaka koji će ići na Svetsko prvenstvo.

Mesta u avionu, naravno, neće biti za sve. Samo 23 fudbalera moći će da predstavljaju Srbiju na Mundijalu, a činjenica je da se 18 imena već iskristalisalo. Barem prema mišljenju našeg portala.

Verujemo da će tim Srbije na SP biti ”spoj iskustva i mladosti”, upravo onakav kakav smo videli u ova četiri meča otkako je Krstajić selektor.

Gledajući sve igrače koji su igrali tokom kvalifikacija i prijateljskih mečeva, tim Srbije na Mundijalu, prema predikciji Telegrafa, bi trebalo da izgleda ovako:

GOLMANI

Foto: Tanjug/AP

Iako Aleksandar Jovanović sjajno brani u Danskoj, bivši čuvar mreže Radničkog iz Niša je trenutno četvrti izbor. Vladimir Stojković, Predrag Rajković i Marko Dmitrović imaju prednost i skoro sigurno su golmanski trio koji će ići u Rusiju.

O Stojkoviću i Rajkoviću je sve već rečeno, a Dmitrović je ove sezone sjajan u dresu Eibara. Štaviše, jedini je srpski golman koji brani u ligama ”petice.”

ODBRANA

Foto: Fudbalski savez Srbije

Tu je možda i najveća gužva.  Odbrana Orlova se najviše menjala tokom kvalifikacija, kao i na ovim prijateljskim utakmicama.

Poziv za Dušana Bastu i Vujadina Savića dodatno je napravio gužvu ispred Stojkovića tako da će Krstajić biti na ”slatkim mukama”.

Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Nikola Maksimović, Matija Nastasić, Duško Tošić,Aleksandar Kolarov su skoro sigurni, dok će se za preostala mesta boriti Jagoš Vuković, Ivan ObradovićVujadin Savić, Dušan Basta i Miloš Veljković.

Ne smemo zaboraviti ni Nikolu Milenkovića koji sve više i više igra u Fjorentini.

VEZNI RED

Foto: Fudbalski savez Srbije

Ne verujemo da će sredina terena pretrpeti neke korenite izmene pred Mundijal.

Tu je već sve nekako poznato i nema potrebe menjati proverene snage kojima su pridodati talentovani Grujić i Maksimović i, naravno, Sergej Milinković Savić.

Luka Milivojević, Nemanja Matić, Sergej Milinković Savić, Adem Ljajić, Dušan Tadić, Filip Kostić, i Andrija Živković  su već viđeni kao putnici u Rusiju, a iz prikrajka ”vrebaju” Mijat Gaćinović, Marko Grujić, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj i Nemanja Radonjić. Ali i Nenad Krstičić, Zoran Tošić i Ljubomir Fejsa.

Gaćinović i Grujić su svakako u prednosti u odnosu na sve ostalePogotovo Gaćinović, mada ne bi trebalo zaboraviti da u poslednje vreme ima manju minutažu u Ajtrahtu nego inače.

NAPADAČI

Foto: Tanjug/AP

Ovde je sve jasno. Aleksandar Mitrović će biti prvi špic, Aleksandar Prijović njegova rezerva, dok se očekuje da treći napadač bude Luka Jović.

Pre svega zato što pruža sjajne partije u dresu Ajntrahta i mlade reprezentacije, a setite se i šta je Krstajić rekao za Jovića prilikom ovog poslednjeg okupljanja.

– Drago mi je što i mediji prate njegove igre, baš kao i mi. Radi se o potencijalu koji zavređuje pažnju i koji je budućnost srpskog fudbala – jasan je bio Krstajić.

Međutim, daleko od toga da je Jović siguran. Petar Škuletić se ozbiljno nameće Krstajiću, a tu je i Uroš Đurđević. Možda čak i Aleksandar Pešić. Finiš sezone će dati definitivnu odluku

Foto: Fudbalski savez Srbije

Dakle, na mečevima protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila ovi fubaleri Srbije nekako su viđeni u protokolu. za ostalih pet mesta će borba biti žestoka:

Golmani: Vladimir Stojković, Marko Dmitrović, Predrag Rajković

Odbrana: Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Nikola Maksimović, Matija Nastasić, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov.

Sredina terena: Luka Milivojević, Nemanja Matić, Sergej Milinković Savić, Adem Ljajić, Dušan Tadić, Filip Kostić i Andrija Živković.

Napad: Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prijović.

Telegraf