Iliji Grahovcu iz Šipova, rijaliti učesniku poznatom kao Zmaj od Šipova, pored kazni od strane opštinske ispekcije, policija je za oko mjesec dana izdala pet prekršajnih naloga zbog ostavljanja stoke na putu ili uz put bez nadzora, saznaju “Nezavisne”.

Nekoliko desetina grla njegovih krava i konja tokom zime nije bilo zatvoreno, već tumaraju glavnim ulicama Šipova tražeći hranu i dovodeći građane u opasnost.

Kako je rečeno u Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, navodeći inicijale, prekršajni nalozi su mu lično uručeni, a on je prihvatio odgovornost za počinjene prekršaje.

“Policijski službenici Policijske stanice Šipovo u periodu od 21. februara 2018. godine do 25. marta 2018. godine licu I.G. iz Šipova izdali su pet prekršajnih naloga za počinjeni prekršaj iz člana 104. stav 3. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH (stoka se ne smije ostavljati na putu ili uz put bez nadzora goniča stoke)”, navode iz PU Mrkonjić Grad.

Dodaju da su mu u jednom slučaju policajci izdali prekršajni nalog zbog grubog vrijeđanja jednog građanina koji ga je prijavio da drži stoku bez nadzora.

Prema navodima iz Policijske uprave, za tih pet naloga novčane kazne su po 50 KM, dok mu je kazna od 200 KM napisana zbog vrijeđanja sugrađanina koji ga je prijavio za držanja stoke bez nadzora.

“U navedenom periodu policijski službenici Policijske stanice Šipovo su u dva slučaja iz preventivnih razloga dali upozorenje licu I.G. kako između njega i građana koji prijavljuju da se njegova stoka kreće bez nadzora njihovim imanjem ne bi došlo do narušavanja javnog reda i mira i neželjenih posljedica”, dodaju iz PU.

Ističu da su o navedenim prijavama policijski službenici upoznali Odsjek za inspekcijske poslove – Komunalnu policiju opštine Šipovo, kako bi isti preduzeli mjere i radnje iz njihove nadležnosti.

Inspekcija je ranije potvrdila da su preduzeli radnje u skladu sa svojim mogućnostima, te da su izavali prekršajne naloge, na koje se on oglušio, ali da nemaju mogućnost fizički ukloniti stoku sa ulica.

NN