Predstavnici Privredne komore RS-a danas su u okviru Izbora najuspješniji u privredi RS-a u 2017. godini, dodijelili deset nagrada za najuspješnije u kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda

Predstavnici Privredne komore Republike Srpske danas su u okviru Izbora najuspješniji u privredi RS-a u 2017. godini, dodijelili deset nagrada za najuspješnije u kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda, javlja Anadolu Agency (AA).

Nagrađena je linija proizvoda “Pčelica Maja Design” svečane haljine za bebe, djevojčice i mama preduzeća “Pčelica Maja” iz Bileće. “Grand prom” dobio je nagradu za mješavinu mljevene kafe “Grand kafa Gold”, a banjalučki “Grafo Balkan” za proizvod “Dress Dry Skin”. “Destilacija Starović” iz Gacka osvojla je nagradu za “Hercegovački srčanik”, a kompanija “Mira” Prijedor za “Čajno pecivo Zlatka”. Veliki suncobrani “Evergardena” iz Istočnog Sarajeva takođe su nagrađeni proizvod, kao i stolica Jelena “Nove DI Vrbas” iz Banjaluke i metalni garderbni ormar banjalučkog “Vigmelta”. Kozji kriška sir donio je nagradu “Mons produktu” iz Teslića, a Geotekstil preduzeću “Veteks” iz Laktaša.

Maja Arsenović iz “Pčelice Maje” rekla je da ovo preduzeće postoji 14 godina, a da haljine proizvode dvije godine.

“Sada imamo 23 radnika, na raspolaganju nam je kvalitetna radna snaga i planiramo proširenje proizvodnje”, rekla je Maja Arsenović.

Marina Cvjetićanin iz preduzeća “Mira” izrazila je zadovoljstvo što je ova kompanija nagrađena u ovoj godini obzirom da obilježavaju 90 godina postojanja.

“Drago nam je da su i struka i naši vjerni potrošači ostali dosljedni kvaliteti i tradiciji”, rekla je ona.

Borko Đurić, predsjednik Privredne komore RS, istakao je da se izbor najuspješnijih održava 15. put, te najavio da će večeras biti organizovana dodjela priznanja po kategorijama velikih, srednjih i malih preduzeća i po drugim osnovama.

AA