Golovima Demira Jakupovića u prvom i Aleksandra Vojinovića u drugom poluvremenu lider prvoligaškog karavana Republike Srpske  Rudar Prijedor sa ubedljivih 4:0 pobedio je dobojsku Slogu i napravio odličan uvod u naredno kolo kada u Gradu na Sani gostuje Zvijezda-09, ekipa sa identičnim breojem bodova i najveći konkurent “rudarima” za titulu i plasman u Premijer ligu BiH.

Ovaj susret između Rudar Prijedora i Sloge odigran je u minulu subotu jer su snežne padavine saobile Potkozarje, tako da Prijedorčani nemaju obaveza tokom ove srede, pa u miru mogu da se spreme za izuzetno važan duel sa Sembercima.

-Eventualnom pobedom ponovo bi imali bodovnu prednost, tačnije tri koraka ispred glavnog rivala. Takođe, i bolji međusobni skor jer smo jesenas u Etno selu Stanišići odigrali bez golova 0:0, a to nisu nebitne stvari kada se na kraju podvlači linija ispod sezone. Ono što nas hrabri jeste da smo u usponu forme, a igramo i na našem terenu i verujem da ćemo opravdati ulogu favorita. Očekuje nas, nema sumnje, izuzetno teška utakmica u kojoj je moguće da olučuju nijanse. Protiv Sloge smo pokazali efikasnost, a za 180 prolećnih minuta nismo nijednom kapitulirali. Sve su to parametri koji nas ohrabruju pred derbi – istakao je vezista Rudar Prijedora Demir Jakupović.

Aleksandar Vojinović je takođe optimista kada je u pitanju duel sa Zvijezdom-09 i nada se pobedi svog tima:

-Domaćini smo, pozivamo publiku da dođe i pomogne nam da ostvarimo još jednu prvenstvenu pobedu, bodovno se odlepimo od najvećeg rivala. Smatram da smo kvalitetniji od Semberaca, da imamo jače individualce, ali u ovakvim susretima potrebna je i određena doza sportske sreće. Sigurno je da će Zvijezda-09 igrati opreznije, nama će prepustiti inicijativu, a na nama je da što pre “otvorimo” protivnika. Skinućemo je. Sa Slogom smo pokazali da znamo i po teškom terenu da budemo umešni. Videćemo šta će da donese subota i derbi, očekujem sve najbolje za nas. Tri boda bi bila veliki ulov za Rudar Prijedor pre podele lige na dve mini, za prvaka i opstanak. Mi i Zvijezda-09 smo sigurni u plej-ofu.

Kompletni u derbiju

Stručni štab Rudar Prijedora koji je dva puta postajao šampion Republike Srpske 2009. i 2015. godine pred derbi sa Zvijezdom-09 iz Etno sela Stanišići nema kadrovskih problema tako da će šef struke Zlatko Jelisavac na raspolaganju imati sve fudbalere.

Sportski žurnal/Slavko BASARA