U društvenom domu u prijedorskoj mjesnoj zajednici Busnovi održano je posljednje “Veče kulturnog stvaralaštva”, manifestacije koja se održava pod pokroviteljstvom grada Prijedora s ciljem promocije kulturnih stvaralaca svih generacija, a posebno mladih.

U programu su učestvovali učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Busnova, folklorni ansambli i orkestar Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ “Dušan Pantelić”, muzičari, vokalni solisti, narodni umjetnici, izvorne i krajiške grupe.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Busnovi-Tomašica Milutin Stijepić rekao je da dobra posjećenost “Večeri kulturnog stvaralaštva” pokazuje da se u ovaj kraj vraća kulturni život.

Završnoj manifestaciji prisustvovao je gradonačelnik Prijedora Milenko
Đaković, kome su predstavnici KUD-a “Dušan Pantelić” i Savjeta ove mjesne zajednice uručili zahvalnice za podršku u dosadašnjem radu.

“Ova manifestacija značajna je i zato što prezentuje rad omladine i drugih kulturnih pregalaca iz ruralnih sredina. Posjeta je odlična i mi ćemo i dalje podržavati `Veče kulturnog stvaralaštva`, a vjerovatno i proširivati u narednom periodu”, naveo je Đaković.

On je dodao da je sve više obnovljenih društvenih domova i kulturno-umjetničkih društava, te da su manifestacije poput “Večeri kulturnog stvaralštva” prilika za prezentaciju njihovih aktivnosti.

Prema riječima organizatora Saše Goronje, manifestacija je u potpunosti ispunila svoj cilj, a to je podsticanje rada i promovisanje kulturnih stvaralaca svih generacija, a posebno mladih.

Prije Busnova, ova manifestacija je održana u Saničanima, Donjem Petrovom Gaju, Rasavcima, Pejićima i Omarskoj.

Pokrovitelj manifestacije je grad Prijedor, a medijski pokrovitelj “Kozarski vjesnik”.

Izvor: SRNA/RTRS