Sportsko udruženje „Kozara Ultra Trail 2018” organizuje najzabavniji i najizazovniji vikend na Kozari, takmičenje za atletičare koje će se održati od 20. do 22. aprila.

Nacionalni park „Kozara” biće domaćin prvog događaja „Kozara Ultra Trail”, koji spaja prirodu, sport i avanturu.

Manifestacija obuhvata četiri trke, najteža je svakako staza u dužini od stotinu kilometara, a najljepša je, po ocjeni organizatora, maraton dužine 40 kilometara.

Najkraća staza od dvadeset kilometara, namjenjena je početnicima u trail trčanju.

– Mala staza u samom srcu Nacionalnog parka obuhvata istorijske i prirodne lokalitete i zadovoljiće kako početnike, rekreativce tako i vrhunske sportiste – kaže Nevena Stojaković, ultra maratonka i jedan od organizatora.

Dodaje da nisu zaboravili ni najmlađe sa stazom „Deca Spartanci” dužine 200 – 500 metara, a cilj im je podstaći djecu da skaču, da se zaprljaju, pomažu jedni drugima i dobro se zabave.

Organizatori su pozvali sportiste i građane da im se idućeg mjeseca pridruže na ovom jedinstvenom događaju, a prijave su do 19. aprila.

– Ono što Kozaru posebno izdvaja jeste hladovina visokih četinara i stavlja je u red rijetkih planina na kojima će trkači preko 80 odsto dužine staza biti zaštićeni od direktnog udara sunčevih zraka – rekla je Stojakovićeva.

EuroBlic