U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavti vjetrovito i promjenjivo vrijeme sa padavinama, koje će mjestimično biti i obilnije.

Na jugu i zapadu padaće umjerena i jaka, ponegdje i obilna kiša praćena grmljavinom, dok će na istoku i sjeveroistoku prije podne uglavnom biti suvo sa sunčanim intervalima, a poslije podne se i u ovim krajevima mogu očekivati kiša i grmljavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U visokom planinama tokom noći mogući su susnježica i snijeg.

U prvom dijelu dana duvaće jak južni i jugozapadni vjetar, a popodne vjetar slabi.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 12 na zapadu do 20 stepeni Celzijusovih na istoku. Svježije će biti u višim predjelima.

Meteolaram je za danas za cijelo područje Republike Srpske i FBiH izdao narandžasto upozorenje zbog olujnih udara juga brzine od 60 do 80 kilometara na čas. Najugroženija su planinska područja i visoravni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u Hercegovini, Krajini, na zapadu i jugozapadu preovladava oblačno vrijeme sa kišom. Slabe kiše ponegdje ima i u centralnim područjima. U ostalim krajevima je sunčano sa povremenom oblačnošću.

prijedor24h