Na Malom gradskom trgu u Prijedoru danas, do 16 sati, u prvoj  Dijabetološkoj ordinaciji na točkovima u BiH, „Wellion“, Prijedorčani besplatno mogu da izmjere vrijednost šećera u krvi, ali i dobiju savjet na temu dijabetesa. Nina Erbez, magistar farmacije i voditelj projekta „Welion“, rekla je da je riječ o zdravstvenom projektu tokom kojeg će obići  20 gradova.

– Građanima pružamo mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, ali ih i edukujemo s ciljem sprečavanja pojave bolesti ili komplikacija kod osoba koje su već dijabetičari – rekla je Erbezova i dodala da je projekat organizovala kompanija „Pharma Maac“ u saradnji s austrijskim brendom „Wellion“ koji posjeduje svu opremu za potrebe dijabetičara.

Učesnike prve Dijabetološke ordinacije na točkovima pozdravio je  Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika Prijedora, koji je istakao izuzetan značaj ovakvog vida prevencije, naročito u kontekstu komplikacija koje nosi ova podmukla bolest. Prva Dijabetološka ordinacija na točkovima u BiH sutra će biti u Banjaluci.

KV