Potvrđeno je, i svima jasno, da je Rudar Prijedor drastično oštećen u 89. minutu subotnjeg derbija protiv Zvijezde-09 (1:1) jer je sudija Miloš Gigović iz Gradiške, na asistenciju pomoćnika Željka Dragojevića iz Banjaluke, poništio regularan pogodak Aleksandra Vojinovića.

Prema saznanjima našeg portala kontrolor suđenja iz Banjaluke Dejan Radiša veče poslije utakmice u Prijedoru je, dok je pregledao snimke spornih situacija zaključio da je gol Rudar Prijedora regularan, pa se očekuje njegova krajnja ocjena i stav. Ipak, o svemu će konačnu riječ da dadne Komisija za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Republike Srpske čiji je predsednik iz Područnog Fudbalskog saveza Bijeljina Laze Aleksić (Brčko), a članovi su: Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo), Božo Lazić (Doboj), Dragan Marić (Srbac), Vlado Liščinski (Prijedor), Radoslav Kapor (Trebinje) i Nedeljko Đerman (Čelinac).

Koordinator za sudije i suđenje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske je Dragan Banjac iz Kozarske Dubice, dakle Područni Fudbalski savez Prijedor, koji inače obavlja i funkciju člana Komisije za sudije i suđenje Fudbalskog saveza BiH. Krajnja instanca koja bi mogla da se pita u cijelom ovom slučaju jeste Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpskeu kojem su predstavnici Područnog FS Prijedor već pomenuti Dubičanin Dragan Banjac i Nikola Dakić iz Novog Grada.

Usput da kažemo da prema saznanjima našeg sajta kontrolor suđenja Dejan Radiša iz Banjaluke je zaključio da je prvi gol Rudar Prijedor koji je u 42. minutu postigao Demir Jakupović regularan odnosno da je pomoćni sudija iz Laktaša Aleksandar Smiljanić ispravno postupio kada je signalizirao Milošu Gigoviću da pokaže na centar.

prijedor24h