Bez obzira na to što više nismo nezreli tinejdžeri, neki još uvek raskidaju preko poruka

Ako ste sa nekim imali nešto posebno ne ide da sa tom osobom raskinete preko poruka, a jedini izuzetak mogu da budu samo dve situacije.

Ukoliko vi sami niste bili žrtva ovakvog raskida, onda ste sigurno čuli od prijatelja da im se tako nešto desilo. U moru načina da sa nekim raskinete ovo je ubedljivo najgori način i njime ne pokazujemo ni gram poštovanja prema drugoj strani.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Neko to radi kako bi izbegao suočavanje sa drugom stranom i čini mu se da je ovo lakši način, ali ovakvo ponašanje je tipično za tinejdžere ne za odrasle osobe. Savetnik za veze Lorli Salkin istakla je da je raskid preko telefona, i to sms-om ne pozivom, prihvatljiv samo u dva slučaja.

Prvi je ako se viđate tek nekoliko nedelja. Ako ste se videli tek 5 ili 6 puta, u redu je da tu osobu pozovete i kažete joj da ovo što ste započeli neće funkcionisati. Vi niste proveli puno vremena zajedno i praktično niste ni bili u vezi. Ali, nemojte samo da nestanete jer bi to bilo jako ružno. Izdvojite bar pet minuta i recite toj osobi da vam jeste bilo lepo, ali da ne želite da započinjete nešto jer vam se čini da tu nema potencijala.

Ukoliko ste nekoga viđali duže vreme, nikako nije ok da se javite porukom i kažete kako je među vama sve gotovo i da ne želite više da se viđate. Ta osoba je bila deo vašeg života izvestan period i bilo bi bezobrazno da samo ovako nestanete i ne date nikakvo objašnjenje.

Foto: Pixabay.com

Druga situacija u kojoj možete ovako da raskinete jeste kada ste u vezi na daljinu. Daljina nije uvek i razlog da sa nekim raskinete, ali ako ste već rešili da krenete dalje ili se pojavio neko novi, bolje je da to učinite prilikom sledećeg poziva nego da čekate da se vidite. Uvek je raskid uživo najbolje rešenje, ali osoba sa kojom ste u vezi može vas smatrati okrutnima ako čekate da se vidite da bi joj saopštili tako nešto jer vaš susret može da bude i za par meseci, piše net.hr.

Odlaganjem samo otežavate sebi i toj drugoj osobi jer ste već emocionalno i mentalno van te veze. U svim drugim situacijama, potrudite se da pokažete da imate poštovanja i da možete da se vidite makar na kratko i da razgovarate. Nekim ljudima je potrebno da se tako raziđu kako bi stavili tačku na sve što je bilo i nastavili sa svojim životom.

(Telegraf.rs/M.K.)