Kontrolori N. P. i M. D. navodno su povrijeđeni u tuči sa putnikom u beogradskom autobusu na liniji 581, rečeno je u “Bus plusu” u petak neposredno nakon incidenta. Međutim, društvenim mrežama proširili su se snimci iz autobusa koji bacaju novo svjetlo na taj incident.

U tuči putnika i kontrolora “Bus plusa” u autobusu na liniji 581 kontrolor je prekoračio ovlašćenja i biće udaljen sa radnog mjesta dok se ne ispitaju svi detalji ovog događaja, rečeno je “Blicu” u kompaniji “Apeks”.

Najprije je pomenuti portal nezvanično izvijestio da su kontroloru “Bus plusa” N. P.  polomljeni prsti, dok je njegovom kolegi M. D. povrijeđeno oko.

U međuvremenu su na društvenim mrežama osvanuli snimci tuče u autobusu, na kojima se vidi kako dvojica muškaraca maltretiraju mladića u autobusu.

Korisnici Facebooka tvrde da su napadači zapravo dvojica povrijeđenih kontrolora, da je pretučeni mladić maloljetan i da se vraćao iz škole, a da su kontrolori prekoračili ovlašćenja.

Na snimku se vidi kako muškarac u plavom prsluku gura i stiska mladića u pokušaju da ga obori i tokom napada, u opštem metežu i vrisci u autobusu, udara ga o staklo. Njega su korisnici društvenih mreža identifikovali kao kontrolora N. P.

Na jednom snimku se jasno čuje vriska uplašenih putnika, i dok jedan od putnika iz zadnjeg dijela autobusa pokušava da priđe i da ih radvoji, drugi muškarac mu ne dozvoljava da se umiješa. Baš njega napadnuti momak u jednom trenutku, u pokušaju da se spasi, povlači za jaknu.

Na drugom snimku, napravljenom iz autobusa, mladić je oboren na zemlju pored vozila, dok ga muškarac u plavom prsluku udara u glavu, a pored njih stoji muškarac koji je spriječio putnika da ih razdvoji.

Nakon zadobijenog udarca, mladić se grči i pokušava da se provuče ispod bankine, vjerovatno u namjeri da pobjegne, ali se onesvještava.

Kako se saznaje, na lice mjesta je zbog ovog incidenta pozvana i policija i obavljen je uviđaj.

“Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kome se vidi tuča između putnika i kontrolora, utvrđeno je da je kontrolor u postupanju prema putniku prekoračio ovlašćenja, zbog čega će biti udaljen sa radnog mesta dok se ne ispitaju svi detalji ovog događaja. Bez obzira na to što je putnik bez karte izazvao incident i prvi napao i provocirao kontrolore, bilo koja vrsta prekomerne reakcije je apsolutno nedopustiva, i svaki ovakav postupak će biti sankcionisan”, navode u kompaniji “Apeks”.

U ovoj kompaniji osudili su ovakve incidente “i svaki vid primjene fizičke sile u radu kontrole” i dodali da će “nadležnim službama dostaviti sve neophodne podatke o ovom incidentu radi daljeg postupanja”.

Izvor: Blic.rs