Fudbaleri Rudar Prijedora u srijedu (16 časova) gostuju u Mrkonjić Gradu kod Slobode u 20. kolu Prve lige Republike Srpske u izuzetno važnoj utakmici.

-Nakon derbi utakmice protiv Zvijezde-09 nema stajanja, prvenstvo se nastavlja, a možda bi nam i odgovaralo da je pauza bila duža jer smo se ispraznili psihološki i emocionalno, iscrpljeni smo zbog dešavanja na samom završetku utakmice. Ako želimo biti i ostati tu gdje jesmo onda moramo ići na pobjedu protiv Slobode koja je za nas neugodan protivnik. Prošlu utakmicu na gostovanju smo dobili rezultatom 4:1, ali sve do 80. minuta bilo je neriješeno 1:1. Neće biti lako, ali se iskreno nadam da će momci samo pravim pristupom, odgovornošću i disciplinom doći do dobrog i pozitivnog rezultata – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

“Rudari” će da nastupe oslabljeni u Mrkonjić Gradu jer Stefan Gavranović ima tri žuta kartona, Ignjen Davidović se povrijedio u derbiju.

-Igraćemo oslabljeni u preostale tri utakmice u kojima dva puta gostujemo, a jednom smo domaćini. Bez obzira što naizgled Zvijezda-09 ima lakši raspored nismo u nekom velikom hendikepu. Rudar Prijedor je naučio da igra i u gostima, većinu priprema smo odigrali na strani van svog terena. Mišljenja sam da je samo važan impuls koji će igrači imati na dan utakmice i taj kontinuitet da se ne desi kiks na drugim utakmicama sem derbija – dodao je Jelisavac.

O statusu Nemanje Vejnovića trener prijedorskog prvoligaša kaže:

-Kao šef stručnog štaba sam morao preduzeti stvari koje su se ticale mene, ja sam morao da reagujem i podnesem disciplinsku prijavu, sve ostalo nije do mene i ne mogu da komentarišem. Volio bih da se to da se riješi i da je situacija čista, da li možemo ili ne možemo da računamo na njega više.

prijedor24h